Vakanties om naar uit te kijken in 2016

Ik kan mezelf altijd erg verheugen op vakanties. Al tijdens het uitzoeken van bestemming wordt ik helemaal vrolijk. Als de vakantie dan eenmaal geboekt is, vind ik het geweldig om uit te zoeken wat er op de plek van bestemming allemaal te doen is. Voor 2016 heb ik twee leuke vakanties in het vooruitzicht waar ik jullie graag wat meer over vertel. De reizen zullen gaan naar Marrakesh en naar Zweden.

Marrakesh

In april ga ik met mijn studievereniging, waar ik in het bestuur zit, op reis naar Marrakesh. Ik heb hier ontzettend veel zin in. Dit wordt namelijk mijn eerste vakantie buiten Europa. Natuurlijk heb ik al flink wat zitten googelen naar plaatjes van Marrakesh en wat  ziet het er allemaal mooi uit. Naast dat we naar Marrakesh gaan, maken we ook nog een dagtripje naar Casablanca. Hieronder zal ik wat mooie plaatjes laten zien van Marrakesh en Casablanca om alvast in de stemming te komen.

Medina in Marrakesh

Koranschool in Marrakesh

Casablanca

Al ik zo zit te zoeken naar mooie afbeeldingen krijg ik echt zo veel zin in deze vakantie. Ook omdat we met een hele leuke groep op reis gaan. Gelukkig duurt het niet zo heel lang meer. Over twee maanden zit ik lekker in Marokko. Natuurlijk zal na deze reis een uitgebreid verslag volgen over deze week.

 

Zweden

Mijn tweede reisje van dit jaar vindt plaats in juli en brengt mij naar Zweden. Ik zal deze reis samen met mijn ouders en mijn broertje maken. We zullen tijdens deze vakantie drie verschillende plekken in Zweden bezoeken. Maar één van deze plekken is voor mij wel écht de reden om naar deze vakantie uit te kijken. We beginnen deze reis namelijk in Stockholm en daar wil ik al heel lang zo graag naar toe. Ik ben dus erg blij dat het dit jaar eindelijk zover is. Stockholm lijkt me een supermooie stad. De stad heeft de bijnaam “Venetië van het Noorden” en dat is niet voor niks want Stockholm bestaat uit allemaal verschillende eilandjes. En dat ziet er geweldig uit!

De stijl van de gebouwen doet me een beetje aan Oost-Europa denken. Toen ik de bovenstaande foto voor het eerst zag, dacht ik even dat ik naar Riga, de hoofdstad van Letland, aan het kijken was. Wat natuurlijk niet zo heel gek is, want Riga en Stockholm liggen relatief best dicht bij elkaar. Ik was hier vorig jaar en de gebouwen doen me hier heel erg aan denken. Riga was een mooie stad met hele mooie architectuur, dus als Stockholm net zo mooi is, worden de dagen hier echt geweldig.
Dit zijn voorlopig mijn reisjes in 2016. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en na afloop van deze reizen zal ik hier natuurlijk een verslag er van doen.

 

Hebben jullie al vakantieplannen? Zijn jullie wel eens in Marrakesh of Stockholm geweest?

 

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Vakanties om naar uit te kijken in 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s