To read: 5 boeken die ik dit jaar echt wil lezen

Op mijn goodreads to-readlijst wil ik nog zo’n 100 boeken lezen en dat zijn nog niet eens alle boeken die ik nog zou willen lezen. Dit boeken ga ik natuurlijk niet allemaal hier bespreken, maar het leek mij wel leuk om een overzicht te geven van vijf boeken die ik dit jaar echt nog wil lezen en dan aan het einde van het jaar te kijken of ik ze ook echt gelezen heb.

1. Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

9200000047395299

Naast dat ik de cover van dit boek onwijs mooi vind, heb ik ook al veel goede verhalen over dit boek gehoord. Duizend stukjes van jou  gaat over Marguerite Caine. Haar ouders zijn baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding is De Vuurvogel, een apparaat waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam van je andere ik kunt overnemen in een parallel universum. Dit klinkt allemaal natuurlijk als sciencefiction, maar voor Marguerite is het de realiteit. Zeker wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar naar een andere dimensie vlucht. Marguerite twijfelt geen moment en gaat hem achter na. In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

2. Extreem luid & ongelooflijk dichtbij – Jonathan Safran

1001004011833379

Dit boek staat al heel lang op mijn to-readlijst, maar het is er steeds maar niet van gekomen om hem te lezen. Afgelopen januari heb ik op het boekenfestijn in Rotterdam eindelijk het boek gekocht, dus dit jaar is het echt de bedoeling dat ik hem ga lezen.
Extreem luid & ongelooflijk dichtbij gaat over Oskar Schell. Hij is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeolooog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, acteur (Yorick in de schoolvoorstelling van Hamlet), inconsequent veganist, verzamelaar van: zeldzame munten, vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven, Beatles-spullen, miniatuurcactussen en halfedelstenen. Hij is negen jaar.Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. In zijn vaders kledingkast vindt Oskar een vaas, en wanneer hij die per ongeluk laat vallen ontdekt hij een vreemd uitziende sleutel. Dan begint de jonge Oskar een zoektocht die hem door de stad New York zal voeren, in een poging betekenis te geven aan de zinloze dood van zijn vader.

3. De selectie – Kiera Cass

image

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Zo’n meisjesachtig prinsessenverhaal is eigenlijk helemaal niks voor mij. Maar ik heb er zoveel goede verhalen over gehoord dat ik deze serie toch een kans wil geven. Misschien word ik wel positief verrast en blijkt het verhaal toch iets voor mij te zijn.

4. Water en Vuur – Victoria Scott

image

De zestienjarige Tella is wanhopig: haar broer is ernstig ziek en de artsen staan met lege handen. Dan ontvangt Tella geheimzinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. En de prijs? Het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Modepopje Tella, niet gewend aan ontberingen, is vastbesloten: ze moet winnen! Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit aan pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen. Tella’s Pandora lijkt niets bijzonders te kunnen… of toch wel? En hoe handig zijn Tella’s gevoelens voor de zwijgzame, stoere Guy, die net zo graag wil winnen als zij? Want als het erop aankomt, heeft Tella maar één doel: het leven van haar broer redden – en dat van zichzelf.

Toen ik de beschrijving van Water en Vuut las, deed me dit boek heel erg denken aan de Hunger Games. Dit vond ik een hele goede serie en daarom ben ik ook heel benieuwd naar Water en Vuur

5. Mistbornserie – Brandon Sanderson

image

Mistborn is zo’n geweldige serie. Ik heb het eerste boek van de serie al gelezen en van op dit moment met het tweede deel bezig (recensie komt online zodra het boek uit is). Dit jaar wil ik graag de rest van de serie ook nog lezen. Om geen spoilers weg te geven over deze serie zal ik een beschrijving geven van het eerste boek Het Laatste Rijk

Wat gebeurt er als de held van een profetie faalt? In wat voor wereld zal hij leven als de Duistere Heer overwint? Die vragen worden beantwoord in Het Laatste Rijk, het eerste deel van een trilogie die stormenderhand het Angelsaksisch taalgebied veroverde en daar sindsdien niet meer van de schappen weg is geweest! Duizend jaar viel de as, geen bloem kwam tot bloei. Al duizend jaar leven de Skaa in angst en ellende. Al duizend jaar regeert de Splinter van de Oneindigheid met ijzeren vuist en absolute macht, als een ware god onzichtbaar voor het volk van de Skaa. Maar als alle hoop verdwenen is, als de mens niet eens meer weet wat hoop is, ontdekt een door het leven zwaar getekende Skaa, een halfling slechts, in de krochten van de hel – de gevangenis van de Duistere Heer – een onvoorstelbare kracht in zichzelf: de magie van het Mistvolk. Het vermogen met geesteskracht elke vorm van metaal zijn wil op te leggen. Hij, Kelsier, herrijst als uit de dood, en op dat moment is de kiem gelegd voor een titanenconflict, een machtsstrijd van immense omvang die vele levens zal eisen. Maar Kelsier is vastbesloten, en hij staat niet alleen in zijn streven de Duistere Heer ten val te brengen. Onder de metaalmagiërs van het Mistvolk vindt hij gedreven bondgenoten. En hij maakt kennis met een jonge vrouw, Vin, een wees en net zoals hijzelf een Skaa-halfling. Maar Vin, door schade en schande wijs geworden, vertrouwt niemand meer, ook Kelsier niet…

Dit zijn de boeken die ik dit jaar zeker nog wil gaan lezen en hopelijk gaat dat ook lukken.

Wat vinden jullie van deze boeken? Welke zouden jullie aanraden om te lezen?

Advertenties

Een gedachte over “To read: 5 boeken die ik dit jaar echt wil lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s