Favorite Places #1: Toscane

Ik heb tijdens al mijn  vakanties al best veel plekken bezocht. Van al die landen die ik bezocht heb, heb ik wel een aantal favoriete gebieden en steden. In de serie Favorite Places laat ik jullie elke keer een van deze plaatsen zien. Vandaag is het de beurt aan het gebied Toscane in Italië.

Italië is sowieso mijn favoriete vakantieland. Ik ben al op veel verschillende plaatsen in Italië geweest en eigenlijk vind ik het echt overal mooi. Ook het Italiaanse eten vind ik heerlijk en ik ben nu zelfs bezit met een cursus Italiaans. Als ik één favoriete regio in Italië moet uitkiezen is dat zeker Toscane. In dit gebied zijn zoveel mooie steden en dorpen te vinden en elke stad heeft weer iets anders unieks. Ook de natuur in het gebied is prachtig.

De bekendste stad in Toscane is Florence. Ik vind dit zo’n gezellige stad een vooral de Duomo is echt prachtig. Vooral op deze foto met uitzicht op de stad vanaf het Piazzale Michelangelo.

florence-1060843_1920

 

Ook Pisa kent natuurlijk iedereen. De talloze foto’s, waarop mensen proberen de scheve toren tegen te houden, heeft iedereen wel eens voorbij zien komen. Ook Pisa is echt een hele mooie stad, maar echt weer compleet anders dan Florence. Dat is wat dit gebied zo mooi maakt naar mijn mening. De keer dat ik in Pisa was, was het wel boven de 40 graden, dus ik heb er helaas niet heel veel van gezien.

pisa-543162_960_720

Prachtig plaatje van de Dom en de scheve toren

Naar mijn mening is het mooiste dorpje in Toscane San Gimignano. Dit dorp ligt bovenop een heuvel en is helemaal omgeven door een stadsmuur. De stad is bekend om zijn middeleeuwse architectuur en het historisch centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Daarnaast zit er in San Gimignano een ijssalon die een aantal keer wereldkampioen ijs maken is geworden, hier hebben ze echt heerlijk ijs. Echt een tip voor als je hier bent!

san-gimignano-68731_960_720

san-gimignano-825699_960_720

Daarnaast zijn er nog veel meer andere mooie plekjes te vinden in Toscane, zoals Lucca, Volterra en Sienna.

 

Zijn jullie wel eens in Toscane geweest? Wat vonden jullie er van? Wat is jullie favoriete plek in Toscane?

 

Advertenties

2 gedachtes over “Favorite Places #1: Toscane

 1. Linda | travellersoftheworld zegt:

  Ik ben alleen in Pisa en Florence geweest, ik vond het echt heel mooi! Het was alleen wel rond de 40 graden, dus eigenlijk te warm, maar dat weet je van te voren in de zomer. Daarna gingen we door naar Cinque terre, dat ligt net buiten de toscane geloof ik

  Liked by 1 persoon

  • Bianca zegt:

   Ja het is daar inderdaad zo mooi! Ik had die 40 graden in Rome en dat was inderdaad wel te warm, maar het viel wel te verwachten dat het zo warm zou zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s