Tag: Bedtime Book Tag

Eigenlijk wilde ik deze tag gisteren al publiceren op mijn blog. Het was gisteren namelijk de internationale dag van de slaap. En hoe toepasselijk is dan deze tag! Helaas is het er door omstandigheden niet van gekomen om deze tag gisteren te plaatsen, dus verschijnt hij vandaag alsnog.

Ik lees het liefst ’s avonds voor het slapengaan in bed en daarom leek deze tag mij ook echt iets voor mij. Ik kom hem steeds vaker tegen op andere blogs en het leek mij leuk om deze ook eens in te vullen.

Dankzij welk boek heb jij de hele nacht liggen lezen?
Opzich heb ik meestal wel de discipline om een boek weg te leggen als het echt tijd is om te gaan slapen. Alleen als ik een boek bijna uit heb, moet ik het meestal ook echt uitlezen, hoe laat het ook is. De meest recente boeken waarbij dit denk ik het geval was zijn Under the dome en De verborgen universiteit. Die laatste las ik van de week uit en ik denk dat het één uur geweest was toen ik hem uit had. Niet de hele nacht dus, maar voor mijn doen nog best laat.

Welk boek heeft er voor gezorgd dat je niet meer durfde te slapen?
Ik denk dat dit nog nooit gebeurd is. Ik ben meestal niet zo snel bang. Misschien dat ik vroeger wel boeken gelezen heb, waar ik iets minder van sliep. Maar ik kan me het zo snel niet meer herinneren.

Door welk boek viel jij bijna in slaap?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik als ik ’s avonds in bed lees, ik nogal snel in slaap val. Dit wil absoluut niet zeggen dat ik het boek saai vind, na een lange dag ben ik gewoon meestal best wel moe. Als ik echt een boek moet noemen wat ik heel saai vind, komt één van de boeken die ik voor mijn literatuurlijst op de middelbare school las naar boven. Sleuteloog van Hella Haasse vond ik echt ontiegelijk saai.

Door welk boek lag jij nachtenlang wachten omdat je niet kon wachten tot het uitkwam?
Eigenlijk geen één. Niet dat ik nu kan bedenken in ieder geval.

In welk boek komt jouw droomman voor?
De Touching Juliette serie. Warner is echt mijn droomman!

Welke fantasiewereld zou voor jou een nachtmerrie zijn om in te leven?
Ik zou absoluut niet in de wereld van de Hunger Games willen leven. Dat lijkt me echt verschrikkelijk, en dan vooral district 12.
Daarnaast zou ik ook echt niet in de wereld van Touching Juliette willen leven. Behalve Warner is daar niet echt iets leuks te vinden.

Over welk boek heb jij wel eens gedroomd?
Ik herinner mijn dromen echt bijna nooit. Dus ik heb geen idee over welke boeken ik wel eens gedroomd heb. Als ik zou mogen kiezen zou ik wel over Harry Potter willen dromen, lekker veel magie en interessante personages om van te dromen. Dan voelt het toch een beetje of je bij die wereld hoort, al is het maar voor even.

Welk boekenmonster wil jij niet onder je bed vinden?
Voldemort! Moet je eens voorstellen dat die ineens onder je bed ligt, dan schrik je je toch dood (al heeft hij je waarschijnlijk al vermoord voor je kan schrikken, maar goed)

Dit was de tag alweer helaas. Ik vond het heel leuk om hem in te vullen en ik nodig jullie allemaal uit om het ook te doen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Tot de volgende keer!

Bianca

Welk monster zou jij niet onder je bed willen vinden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s