Confessions of a booklover

Al jaren lees ik met heel veel plezier. Vanaf dat ik kon lezen, verslond ik boeken en nu lees ik nog steeds gemiddeld één of twee boeken per week. Door de jaren heen heb ik een aantal vreemde leesgewoontes ontwikkeld, die ik vandaag graag met jullie wil delen.

1. Ik heb altijd een boek bij me

En met altijd bedoel ik ook echt áltijd. Zelfs als ik zeker weet dat ik op een dag geen tijd heb om te lezen. Bijvoorbeeld als ik op de fiets naar de uni ga en daar de hele dag druk ben met colleges, dan nog moet er een boek mee. Het maakt niet uit dat mijn tas eigenlijk al te vol zit, het boek moet mee. Want stel je voor dat ik ineens vijf minuten tussendoor niks te doen heb, dan kan ik in ieder geval een boek lezen. Helaas komt dit niet vaak voor en gaat het boek ongelezen weer mee naar huis.

2.  Ik lees de Harry Potterboeken elk jaar een keer opnieuw

Een van mijn hardnekkigste leesgewoontes is dat ik Harry Potter elk jaar wel een keer opnieuw lees. Ik heb de boeken zowel in het Nederlands als in het Engels en één van deze series lees ik toch elk jaar wel weer een keer. Meestal de Engelse, maar ik wil ook de Nederlandse nog wel eens oppakken voor het nostalgische gevoel.

3. In het openbaar vervoer lees ik altijd

Of het nu een uur met de trein is of tien minuten met de metro. Ik pak altijd mijn boek erbij. Lezen is gewoon mijn favoriete bezigheid in het openbaar vervoer (en niet alleen dan). Ik vind het gewoon een ideale plek om te lezen. Meestal heb ik in het OV niet zoveel afleiding als thuis en dus kom ik ook sneller door een boek heen. Bovendien vliegt een uur in de trein, als ik bijvoorbeeld naar mijn ouders ga, met het lezen van een boek zo voorbij.

4. Ik kan niet stoppen midden in een hoofdstuk

Ik moet een hoofdstuk gewoon echt uitlezen voordat ik mijn boek dicht kan doen. Boeken met lange hoofdstukken zijn dan ook een hel voor mij, zeker in combinatie met mijn voorgaande confession is dit echt niet ideaal (Als mijn metrotocht van 10 minuten te kort is om een hoofdstuk te lezen wordt ik echt heel depressief). Ook voor het slapengaan een te lang hoofdstuk hebben en niet halverwege kunnen stoppen is soms niet heel handig als ik vroeg mijn bed uit moet.

5. Ik lees de boeken van een serie het liefst vlak achter elkaar

Meestal lees ik een hele serie niet direct achter elkaar, maar pak ik een andere boek op tussendoor. Maar maanden wachten tussen het eerste deel en het tweede deel dat doe ik liever niet. Vooral niet, omdat ik dan het idee heb dat ik de helft dan al weer vergeten ben. Als er een nieuw boek uitkomt en ik weet al dat het onderdeel van een serie is, dan lees ik het niet meteen, maar wacht ik liever tot de hele serie uit is. Tenzij ik het boek echt heel graag wil lezen, dan lees ik het gewoon nog een keer tegen de tijd dat een vervolg uitkomt.

 

Dit waren wel mijn opvallendste leesgewoontes. Ik vond het wel leuk om deze een keer op een rij te zetten en eens na te denken wat mijn gewoontes nou eigenlijk zijn. Hopelijk vonden jullie dit ook leuk om te lezen.

Tot de volgende keer!

Bianca

Hebben jullie ook aparte leesgewoontes? 

Advertenties

3 gedachtes over “Confessions of a booklover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s