Update reading challenge Maart

In deze maandelijkse update laat ik jullie weten hoe het gaat met mijn Goodreads Reading Challenge. Op de pagina over de Reading Challenge kunnen jullie lezen wat mijn doel is voor dit jaar en welke boeken ik per maand gelezen heb. Vandaag vertel ik jullie welke boeken ik heb gelezen in maart en of ik op schema lig met mijn uitdaging.

Maart was een hele productieve maand op leesgebied. Waar ik in januari maar drie boeken uit kreeg, las ik er deze maand maar liefst zeven. Ik kan dus ook zeggen dat ik flink op schema lig met mijn reading challenge. Ik loop namelijk twee boeken voor op schema. Ik las in maart drie eerste boeken van een serie, twee vervolgdelen van series en twee stand alones. Ik was dus erg van de series deze maand. Dit zijn de boeken die ik las deze maand:

De bron der verheffing (Het laatste rijk #2) – Brandon Sanderson

Het kwaad is verslagen, maar de echte strijd moet nog beginnen. Ze deden wat iedereen voor onmogelijk hield: een halfgod ten val brengen waarvan de heerschappij al duizend jaar voortduurde. Nu moeten straatschoffie en een van de krachtigste Ertsmagiërs van het land Vin en de door idealen gedreven jonge edelman Elend Ventra een nieuwe samenleving opbouwen op de puinhopen van het oude rijk. Maar de eerste stappen daartoe zijn nog maar net gezet als ze worden aangevallen door legers van drie verschillende kanten. De wanhoop nabij richten ze zich op een eeuwenoude legende over een geheimzinnige bron. Zelfs als die legende gebaseerd is op feiten, is er nog niemand die weet waar de zogeheten Bron der Verheffing zich bevindt. Om de nasleep van de strijd met de opperheer en de nieuwe dreigingen te overleven, zullen Vin en Elend de bron móéten vinden.

Benieuwd wat ik van dit boek vond? Dat lees je hier.

Extreem luid & Ongelooflijk dichtbij – Jonathan Safran Foer

Oskar Schell is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeoloog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, acteur (Yorick in de schoolvoorstelling van Hamlet), inconsequente veganist, verzamelaar van: zeldzame munten, vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven, Beatles-spullen, miniatuurcactussen en halfedelstenen. Hij is negen jaar. Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op 9/11. In zijn vaders kledingkast vindt Oskar een vaas en wanneer hij die per ongeluk laat vallen ontdekt hij een vreemd uitziende sleutel. Dan begint voor Oskar een zoektocht die hem door heel New York voert in een poging om betekenis te geven aan de dood van zijn vader.

Mijn mening over dit boek lees je hier.

De selectie (De selectie #1) – Kiera Cass

De selectie is voor 35 meisjes dé kans op een beter leven. Op deze manier kunnen zij ontsnappen aan een armoedige caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt hen de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. Voor America Singer is de selectie echter een nachtmerrie. Ze moet hiervoor haar geheime liefde thuis opgeven en haar huis verlaten voor een strijd om een kroon die ze helemaal niet wil. Voor de selectie moet ze in een paleis worden met allemaal luxe waar ze helemaal niet op zit te wachten. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn recensie over dit boek kun je hier lezen.

De erfenis van Richard Grenville (De verborgen universiteit #1) – Natalie Koch

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis brengt haar in contact met magi, een bevolkingsgroep met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie, leert haar krachten ontwikkelen, ontdekt ze dat Londen vol verborgen plekken zit, van geheime kelders en kroegen tot spookmetrostations, en leert ze vooral dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze verborgen wereld.
Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een geheimzinnige bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom? Als ze gevangen raakt in een wereld waarin de alledaagse wetten niet meer gelden, moet ze alles wat ze heeft geleerd uit de kast trekken om haar eigen leven en dat van vele anderen te redden.
Een boek in Harry Potter-style, maar toch ook weer echt anders.

Wat ik van dit boek vond, lees je hier!

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1) – Ransom Riggs

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Mijn mening over dit boek kun je hier lezen.

De elite (De selectie #2) – Kiera Cass

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

De recensie over dit boek lees je hier.

Als ik blijf – Gayle Forman

Het leven van de 16-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire band. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Wanneer Mia en haar familie onverwacht een vrije dag hebben, besluiten ze een gezellig dagje uit te gaan. Maar dan gebeurt er iets onverwachts dat het leven van Mia in een klap voor altijd zal veranderen…..

Mijn recensie kun je hier lezen!

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen was deze maand dus een hele productieve leesmaand, die erg goed was voor mijn reading challenge. Hopelijk gaat het volgende maand net zo goed, al ben ik dan wel een weekje naar Marrakesh, dus dan zal ik niet veel lezen. Maar een maandje iets minder lezen, is zeker ook niet erg, want er moet ook genoeg tijd overblijven voor andere leuke dingen.

Tot volgende keer!

Bianca

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s