Boek releases in april

In april komen er weer een aantal leuke boeken uit. Natuurlijk wil ik ook weer zoveel mogelijk van deze boeken hebben en lezen. Vandaag schrijf ik een artikel over naar welke nieuwe boeken in april ik het meest benieuwd ben.

9200000051781108

Cormoran Strike 3: Het slechte pad – Robert Galbraith
(Verschijnt 13 april)

Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privedetective Cormoran Strike, is minder verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.
De politie heeft al snel een verdachte, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin om te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. Maar de dader laat dat niet op zich zitten…

Zoals de meeste van jullie wel weten is Robert Galbraith een pseudoniem van J.K. Rowling. Onder deze naam heeft zij al twee thrillers uitgebracht die ik allebei in mijn boekenkast heb staan en die beide echt het lezen waard zijn. Ik was al een tijdje aan het wachten tot dit boek in het Nederlands vertaald zou worden, zodat ik hem kan toevoegen aan mijn collectie (ik heb de vorige twee delen ook in het Nederlands). Deze maand is het dan eindelijk zo ver en ik ben benieuwd of dit boek mij weer net zo gaat bevallen als de voorgaande.

 

9200000053205670

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han (Verschijnt 4 april)

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Dit boek wilde ik al lezen toen die in het Engels uitkwam. Ik heb dat echter nog steeds niet gedaan. Herkansing dan maar voor de Nederlandse versie.

 

9200000052216128

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner (Verschijnt 15 april)

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en 2000 kilometer wandelen met een rugzak op je rug. ‘De afstand tussen jou en mij’ is een bijzonder levendig verhaal over de zeventienjarige McKenna, een dapper, zelfstandig meisje dat in haar eentje de Appalachian Trail in Amerika bewandelt. In een paar maanden loopt ze van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, leert ondertussen zichzelf kennen, voor zichzelf opkomen én neemt belangrijke beslissingen die haar de rest van haar leven zullen helpen.

Dit boek lijkt mij heel interessant. Het geeft te maken met reizen en dat vind ik sowieso altijd al heel interessant en de persoonlijk ontwikkeling die de hoofdpersoon daarbij meemaakt lijkt me interessant om te lezen. Ik ben dus best wel benieuwd naar dit boek.

 

9200000051106467

De verwarde cavia – Pauline Cornelisse (Verschijnt 13 april)

Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega’s kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt.
Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.
De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega’s heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.

De schrijfstijl van Pauline Cornelisse vind ik altijd zo grappig in Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets. Ik ben dan ook zeker heel benieuwd naar dit fictie boek van haar.

 

9200000057137942

Kleurboek voor volwassenen: Harry Potte magische plekken en personages (Verschijnt 15 april)

Ontdek de vele plekken en personages in de Harry Potter films door de magie van kleur.
Van het betoverde plafond van de Grote Zaal in Zweinstein, tot de opzichtige tonen in de woonkamer van de Duffelingen. Dit luxe kleurboek heeft iets voor elke Potter-fan want het is gevuld met de mooiste en gedetailleerdste tekeningen die de favoriete plekken in de tovenaarswereld op papier tot leven brengen en de illustraties zijn geïnspireerd op de personages zelf. Achterin het kleurboek vind je fullcolour foto’s van de rekwisieten en stills uit de films om je te inspireren bij het kleuren.

Het laatste boek waar ik benieuwd naar ben is geen leesboek, maar een kleurboek. Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, kan ik er enorm van genieten om na een lange dag lekker een uurtje te kleuren en dit lijkt me echt een geweldig kleurboek.

 

Natuurlijk verschijnen er nog veel meer boeken in april. Maar dit zijn degene waar ik het meest benieuwd naar ben.

Tot morgen!

Bianca

Naar welke bookrelease zijn jullie deze maand het meest benieuwd?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s