Room tour Amsterdam

Ik woon alweer bijna een jaar in mijn kamertje in Amsterdam. Zelf ben ik helemaal blij met mijn meubels en accessoires, omdat ik ze natuurlijk allemaal zelf bij elkaar heb kunnen uitzoeken. Vandaag geef ik op mijn blog een rondleiding door mijn kamer, zodat jullie ook eens een kijkje kunnen nemen in mijn huis. Zelf vind ik het altijd heel leuk om zulke posts bij andere te lezen, omdat ik dan altijd weer inspiratie krijg om mijn kamer in te richten en omdat ik altijd een beter beeld krijg van de persoon achter de blog. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om zo’n post eens een keertje bij mij te lezen.

Mijn kamer is 20 m2 en dat is aan de ene kant natuurlijk niet heel groot, maar aan de andere kant is het voor een kamer in Amsterdam best oké en ik moet zeggen dat ik het wel voldoende ruimte vind om in te leven. Bovendien heb ik mijn eigen keuken en badkamer en daar ben ik echt heel blij mee.

2016-04-06 15.29.30

Dit is hoe mijn kamer er uit ziet als je binnenkomt. Voor het raam heb ik een heel groot tafelblad, die zowel als bureau als als eettafel functioneert. Ik ben met dit blad echt heel blij, omdat ik er veel spullen op kwijt kan, maar er tegelijkertijd ook op kan werken aan mijn studie of blog en dat ook nog met uitzicht naar buiten. Het grote raam is ook echt heel fijn, want zo komt er veel licht naar binnen.

2016-04-06 15.24.18

Op het tafelbald staat ook mijn televisie. En ja die komt echt uit het jaar 0, maar hij doet het nog prima en bovendien kijk ik toch meestal series op mijn laptop (die series een groter scherm heeft als mijn TV), dus vaak staat deze dan ook net aan. Daarnaast twee knuffels. Die beer heb ik van mijn ouders gekregen toen ik mijn Bachelordiploma kreeg in oktober.En daarnaast mijn stapel boeken. Ik heb nog steeds geen boekenkast op mijn kamer. Het grootste deel van mijn boeken staat dan ook in de boekenkast die ik bij mijn ouders heb staan. Toch wordt de stapel boeken hier steeds groter, omdat ik steeds boeken meeneem en dan niet meer terug zet in de kast bij mijn ouders. De stapel wordt dus steeds groter, en de kast steeds leger. Ik ben dan ook van plan om binnenkort toch maar een kleine boekenkast aan te schaffen voor op mijn kamer.

2016-04-06 15.24.34

 

 

Aan de andere kant van het blad zit ik altijd te werken achter mijn laptop. De muur er boven heb ik volgeplakt met allerlei foto’s. Ik kan helaas niet zoveel op mijn muren hangen, omdat ik er geen gaten in mag maken, maar foto’s opplakken kan gelukkig wel. Verder staan hier nog allerlei kaarsjes. Ik ben echt gek op geurkaarsen, vooral in de winter als het buiten koud is.

 

Twee van die kaarsjes zie je op de foto hieronder. De linker is met mijn naam er op en heb ik ooit van mijn oma gekregen. Ik brand deze eigenlijk nooit, maar ik vind het potje echt heel mooi. De rechter is een scentchip brander en hier ben ik echt heel blij mee. Je kan hierop chips branden in allerlei verschillende geuren en ze ruiken allemaal zo lekker. Bovendien zien de kleurtjes er ook echt heel vrolijk uit.

Op de volgende foto’s staan mijn bank en kledingrek. Dit kledingrek is echt heel fijn, omdat hij niet zoveel ruimte in neemt, maar ik kan er wel heel veel kleding in kwijt. Ideaal dus als je niet zoveel ruimte hebt. Op mijn bank zit ik echt het meest, vooral met een boek. Dat plaid wat je over de bank heen ziet liggen met uiltjes er op is van de Primark en echt heel lekker warm.

 

2016-04-06 15.26.56

Dit is mijn bed. Ik heb een bedbank gekocht met het idee dat ik hem altijd in kan schuiven als een tweepersoonsbed te veel ruimte zou innemen. In de praktijk staat het bed echter altijd uitgeschoven als tweepersoonsbed en dus had ik net zo goed een gewoon tweepersoonsbed kunnen kopen, maar ik ben ook heel blij met dit bed en dan vooral omdat er ook nog veel bergruimte onder zit. Ook hierboven weer allemaal foto’s en een poster van de Ikea met allerlei bezienswaardigheden in Parijs er op.

Deze klok heb ik echt al heel lang en hij is zo mooi. Echt zo’n oude stationsklok. Ik ben dan ook heel blij dat mijn vader het voor elkaar heeft gekregen om hem hier weer op te hangen. Ik zou ook echt niet meer zonder deze spiegel kunnen. Je kan er perfect je outfit in bekijken, maar hij is ook heel handig om make-up op te doen.

 

Ik zei al dat ik mijn eigen keukentje heb en dit is ie dan. Dat krijtbord gebruik ik altijd om mijn boodschappen op te schrijven.

Tot slot nog wat leuke accessoires. Het masker heb ik een aantal jaar geleden gekocht op vakantie in Venetië en ik vind hem zo mooi dat ie weer een goede plek in mijn kamer gekregen heeft, ook al past het qua kleur niet echt bij de rest van mijn spullen.

Ik ben een echt theeleut en heb dan ook altijd het liefst zo veel mogelijk verschillende soorten thee in huis. Al die soorten bewaar ik dan in deze thee box van de Action. En echt als laatste mijn koelkast met al mijn magneten er op. Als ik op vakantie ben probeer ik vaak een magneet mee te nemen om aan mijn collectie toe te voegen. Mijn favoriet tot nu toe is de koekoeksklok die ik in Oostenrijk gekocht heb.

Dit was de tour door de kamer waar ik zal wonen zolang ik nog met mijn studie bezig ben in Amsterdam, dit zal nog zeker tot volgend jaar juni zijn, dus ik blijf hier nog wel even wonen. Hopelijk vonden jullie het leuk om een tour te krijgen door mijn kamer.

Tot morgen!

Bianca

 

Advertenties

5 gedachtes over “Room tour Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s