Update Reading Challenge april

De maand is al weer bijna voorbij en dus is het weer tijd voor de maandelijkse update van mijn reading challenge. Maart was een hele productieve maand en ik gaf toen ook al aan dat ik deze maand waarschijnlijk een stuk minder zou gaan lezen, onder andere vanwege de studiereis naar Marrakesh. Uiteindelijk viel dit reuze mee en heb ik vooral de laatste week nog aardig wat ingehaald. Vandaag laat ik zien welke boeken ik deze maand gelezen heb en of ik nog op schema lig.

Ik begin met een overzichtje van de boeken die ik deze maand gelezen heb. Als de recensie al online staat, heb ik de link erbij gezet. Van de andere boeken zal de recensie binnenkort online verschijnen. Ik las weer veel verschillende boeken deze maand: twee delen van een serie, een engelse classic, een young adult stand-alone en een roman.

 

Stad van beenderen (De kronieken van de onderwereld #1) – Cassandra Clare

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Mijn recensie van dit boek lees je hier!


To kill a mockingbird – Harper Lee

Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader – de advocaat Atticus – alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje.

Benieuwd wat ik van dit boek vond? Dat lees je hier!


Duizend Schitterende zonnen – Khaled Hosseini

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.

Mijn mening over dit boek lees je hier!


Waar het licht is – Jennifer Niven

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Mijn recensie van dit boek vind je hier!


Shopaholic grijpt in (Shopaholic #8) – Sophie Kinsella

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

 

Deze maand las ik dus toch nog vijf boeken. Dat zijn er twee minder dan vorige maand, maar in maart had ik wel extreem veel gelezen. Ik ben dus best tevreden met het resultaat. Inmiddels heb ik twintig van de 52 boeken die ik dit jaar wil lezen gelezen en volgens Goodreads loop ik drie boeken voor op schema. Ik ben dus goed bezig dit jaar. Wil je weten welke boeken ik dit jaar allemaal al gelezen heb? Kijk dan op deze pagina.

Tot morgen!

Bianca

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s