To be read: Zomer 2016

Het is eindelijk bijna vakantie en na dit drukke jaar ben ik daar echt wel aan toe. Ik ga twee weken op vakantie deze zomer (over drie weken alweer!) en ik denk dat ik tijdens deze vakantie niet veel boeken ga lezen, omdat het plan is om best veel te gaan doen in die twee weken. De rest van de vakantie ben ik echter thuis en aangezien veel mensen die ik ken precies op vakantie gaan als ik terug ben, zal ik naast de extra uren die ik ga werken lekker veel kunnen gaan lezen. Ik maak eigenlijk nooit TBR lijstjes, want ik weet van mezelf dat ik daar altijd van afwijk, omdat ik gewoon wil lezen waar ik op dat moment zin in heb. Maar aangezien er toch een aantal boeken zijn die ik al een tijd wil gaan lezen, besloot ik voor deze zomer een lijst met boeken te maken, die ik eigenlijk echt wil gaan lezen. Bovendien moet ik toch bepalen welke boeken ik mee ga nemen op vakantie. Vandaag deel ik de boeken met jullie die ik wil gaan lezen deze zomer.

 

20160531_153138

De omhulde stad (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #2) – Ransom Riggs

De vreemde reis die is begonnen in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden. Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars – terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.

Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag. Ik wil het boek eigenlijk zo snel mogelijk gaan lezen, omdat ik deel 1 echt geweldig vond. Het nadeel is dat het boek best wel groot en zwaar is en dus niet zo makkelijk mee te nemen is.

 

20160531_153119
Als het zaterdag wordt – Nicci French

De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Iedereen was ervan overtuigd dat Hannah daarom wel aan een stoornis moest lijden.
Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan mocht houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is.
Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Ook dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag en ook hier ben ik heel benieuwd naar het boek doordat ik de voorgaande boeken erg goed vond. Ik houd er altijd wel van om thrillers te lezen, zeker in de zomer, en de boeken van Nicci French zijn altijd erg goed.

29231764

De verwarde cavia – Pauline Cornelisse

Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal, maar over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt. Oké…Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn. Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

De schrijfstijl van Pauline Cornelisse is zo grappig dat ik dit nieuwe boek van haar ook echt nog wil lezen. Bovendien lijkt het me gewoon een lekker luchtig boek om op vakantie te lezen.

 

26851979
Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Ik heb al heel veel goede verhalen over dit boek gehoord en wil het zo graag gaan lezen, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen.

9200000052165381
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld  – Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.
Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?
Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Ik wil dit boek zo graag lezen, maar het is er gewoon nog steeds niet van gekomen. Deze zomer wil ik dit boek echt gaan lezen, want iedereen is er zo enthousiast over.

9200000028985270

De one – Kiera Cass (en de rest van de selectie-serie)

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Een tijdje gelede ben ik begonnen in de selectie-serie van Kiera Cass, maar ik ben nog niet verder gekomen dan de eerste twee boeken. Hoewel de serie niet helemaal iets voor mij was, wil ik de serie wel uitlezen en de vakantie lijkt me daar heel ideaal voor, omdat de boeken best makkelijk weglezen.

 

Deze boeken wil ik deze zomer allemaal in ieder geval te lezen. Hopelijk heb ik nog tijd om veel meer boeken te lezen, maar deze wil ik eigenlijk allemaal zeker wel uitkrijgen.

Welke boeken willen jullie deze zomer gaan lezen? En hebben jullie nog aanraders.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “To be read: Zomer 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s