Zweden 2016

Ik heb eindelijk vakantie en ik ga ook bijna op vakantie. Woensdag vertrek ik voor twee weken naar Zweden en ik heb er echt heel veel zin in. Ik ben ooit al een keer in zweden geweest maar dat is echt al heel lang geleden en daar kan ik me dan nog maar weinig van herinneren. Bovendien gaan we nu naar plaatsen waar ik nog niet geweest ben, bijvoorbeeld Stockholm waar ik heel erg benieuwd naar ben. Als ik terug ben, ben ik van plan om een reisverslag te schrijven, maar het leek me leuk om jullie nu al vast te vertellen op welke plekken ik allemaal ga verblijven.

Zoals ik al zei vertrekken we woensdagochtend. Onze eerste rit zal eindigen in Kiel in Duitsland waar we met Stena Line zullen overvaren naar Göteborg. De overtocht zal voornamlijk ’s nachts plaatsvinden en ik hoop dat ik een beetje kan slapen op de boot, maar anders heb ik natuurlijk altijd genoeg boeken om te gaan lezen.

Op donderdagochtend zullen we dan aankomen in Göteborg en vanaf daar zullen we verder rijden naar onze eerste verblijf plaats Arboga. Dit is één van de oudste stadjes van Zweden en is ontstaan in de twaalfde eeuw.

Vanuit Arboga zullen we twee dagen Stockholm bezoeken. Op vrijdag en op zaterdag. Ik heb al een keer een hele post over Stockholm geschreven en wat daar allemaal te doen is. Dit artikel kunnen jullie hier lezen.


Op maandag vertrekken we weer uit Arboga en gaan we richting Orsa. Orsa ligt in de provincie Dalerna, bekend om  de dalernapaardjes. Daarnaast is er in Orsa een roofdierenpark, waar beren, lynxen, vossen en wolven in hun natuurlijke omgeving rondlopen.


Op donderdag is het dan al weer tijd om naar de laatste verblijfsplaats te gaan: Vägsjöfors, vlakbij Torsby. Torsby is een gezellig toeristenplaatsje aan het noorden van het Frykenmeer.

index

Op maandag is het tijd om richting huis te vertrekken. De reis voert ons terug naar Göteborg en dan weer met de boot naar Kiel. Om op dinsdag weer in Nederland aan te komen.

 

Hebben jullie nog vakantieplannen?

 

Advertenties

Een gedachte over “Zweden 2016

  1. Rowan zegt:

    Het wordt sowieso een onvergetelijke reis, Scandinavië is zo mooi! Ik heb ook vanaf Kiel naar Göteborg gevaren toen ik naar Noorwegen ging, en dat was ook ’s nachts, maar ik had die nacht echt heerlijk geslapen! Je voelt wel dat je vaart maar dat is juist wel lekker haha, dat zachte heen-en-weer geschommel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s