Wrap up & Book haul juli

Ik kan bijna niet geloven dat er al weer een maand voorbij is. Deze maand is echt voorbij gevlogen, maar het was gelukkig een hele leuke maand, want ik ben lekker op vakantie geweest. Door deze vakantie heb ik echt onwijs veel gelezen deze maand. Ik las deze maand 10 boeken en dat is echt heel erg veel voor mijn doen. Zeker als je bedenkt dat ik sinds ik terug ben van vakantie en dat is alweer bijna twee weken pas één boek gelezen heb. De laatste week heb ik zelfs helemaal haast niet gelezen, omdat ik 30 uur gewerkt heb deze week en ik als ik thuis kwam van werk echt nergens anders meer zin in had dan series kijken op Netflix (ik ben een beetje verslaafd geraakt aan Gilmore Girls).

Book Haul

Laat ik beginnen met de boeken die ik deze maand gekocht heb, want daarmee ben ik lekker snel klaar. Ik kocht namelijk maar één boek deze maand en daar ben ik echt heel trots op, want ik was sinds hele lange tijd eindelijk weer eens bij Donner en ik hou echt van die boekwinkel. Het boek wat ik kocht was wel een boek wat ik echt al heel lang wilde hebben en toen ik hem zag voor 10 euro kon ik hem niet laten liggen. Ik kocht namelijk Duizend stukjes van jou van Claudia Gray en ik vind de kaft van dit boek zo mooi dat ik dit boek echt heel graag in mijn boekenkast wilde hebben. Verder kan ik nog niet echt veel over dit boek zeggen, want ik begon er maandag in en heb echt letterlijk sindsdien 10  bladzijde gelezen, maar ik ben heel benieuwd naar het verhaal en komende week heb ik eindelijk wat meer vrije tijd, dus hopelijk kan ik dan lekker gaan lezen.

20160731_140449.jpg


Wrap Up

20160731_150145.jpg


Water & Vuur (Water en Vuur #1) – Victoria Scott

De zestienjarige Tella is wanhopig: haar broer is ernstig ziek en de artsen staan met lege handen. Dan ontvangt Tella geheimzinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. En de prijs? Het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Modepopje Tella, niet gewend aan ontberingen, is vastbesloten: ze moet winnen!
Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen. Tella’s Pandora lijkt niets bijzonders te kunnen… of toch wel?
En hoe handig zijn Tella’s gevoelens voor de zwijgzame, stoere Guy, die net zo graag wil winnen als zij? Want als het erop aankomt, heeft Tella maar één doel: het leven van haar broer redden – en dat van zichzelf.

Aan dit boek begon ik volgens mij nog in juni, maar ik had het pas in juli uit. Ik las dit boek nog voordat ik op vakantie ging op 5 juli en ik was erg enthousiast over dit boek. Mijn recensie van dit boek verscheen eerder deze maand ook al online (één van de weinige boeken die ik deze maand gelezen heb waar ik een recensie van geschreven heb, want ik heb echt gewoon nog geen tijd gehad om recensies te schrijven sinds ik terug ben van vakantie). Deze recensie is hier te lezen!

Inwijding (Divergent #1) – Veronica Roth

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

Ook dit boek las ik nog net voordat ik op vakantie ging uit. De avond van te voren in de trein, want ik wilde dit boek per se nog uit hebben voordat ik weg ging, omdat ik alleen mijn ereader mee wilde nemen op vakantie.

Opstand (Divergent #2) – Veronica Roth

Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…

Nadat ik Inwijding uitlas vlak voor ik op vakantie ging, begon ik de volgende ochtend in de auto met het tweede deel van de Divergent serie. Net als het eerste deel vond ik dit weer een geweldig boek en ik vloog er dan ook doorheen.

20160731_141906.jpg

Hof van doorns en rozen (A Court of Thorns and Roses #1) – Sarah J. Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Dit boek wilde ik echt al zo lang lezen en ik ben blij dat ik het eindelijk gelezen heb, want het was echt een geweldig boek. Ik had na het lezen van dit boek echt een beetje een bookhangover en dat was niet zo handig op vakantie als je heel veel boeken wilt lezen.

20160731_141937.jpg

Hittegolf – Suzanne Vermeer

Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.
De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft. Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…

Na Hof van doorns en rozen wilde ik een boek lezen wat lekker makkelijk las, omdat ik dus nogal in beslag genomen werd door het verhaal van Hof van doorns en rozen. Dit boek was daar echt perfect voor, omdat het echt zo’n lekker zomerboek is wat lekker snel wegleest.

Did I mention I Need You? (DIMILY #2) – Estelle Maskame

It’s been a year since eighteen-year-old Eden Munro last saw Tyler Bruce: her stepbrother and her secret love. Although they called time on their forbidden relationship for the sake of their family, Eden can’t help but feel excited when Tyler invites her to join him in New York City for the summer.
Anyway, Eden is happy with her boyfriend Dean, and surely Tyler has moved on too. But as they spend a long, hot summer in the excitement of the city that never sleeps, it soon becomes obvious that they aren’t over each other. But can they resist temptation?

Nadat ik vorige maand DIMILY las, wilde ik het tweede deel echt graag lezen. Daarom besloot ik dit boek te gaan lezen deze vakantie. Wederom was het verhaal weer heerlijk om te lezen.

20160731_141714.jpg

Robijnrood (Eindeloos verliefd #1) – Kerstin Gier

Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en… de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Nog zo’n boek dat ik echt al heel lang wilde lezen, maar waar het nog steeds niet van gekomen was en de vakantie was perfect om dit boek eindelijk eens te gaan lezen. Ik vond de sfeer in dit boek echt geweldig en het hele tijdreisgebeuren vond ik echt heel leuk. Ik had dit boek echt in een dag uit.

20160731_141606.jpg

Staalhart (Wrekers #1) – Brandon Sanderson

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld. David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.. 

Als je mijn recensie van dit boek hebt gelezen, dan weet je al dat ik echt heel erg enthousiast ben over dit boek. De recensie die ik schreef, kan je hier lezen.

20160731_141637.jpg

Stad van Glas (Kronieken van de onderwereld #3) – Cassandra Clare

Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?

En toen was de vakantie al weer bijna afgelopen. Op de laatste dag las ik in de auto en op de boot dit boek uit. En zo kwam mijn totaal aantal boeken van twee weken vakantie uit op 7. Best een aardig aantal.

 

Samensmelting (Divergent #3) – Veronica Roth

Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

Sinds ik terug ben van vakantie las ik dus nog maar één boek. Dit boek was het derde deel van Divergent en ik vond dit boek nogal tegenvallen in vergelijking met de twee voorgaande delen.
Tien boeken las ik dus deze maand en ik kocht er één. Komende maand ga ik vast niet zoveel lezen als deze maand. Maar ik wil wel echt nog heel veel boeken kopen en aangezien ik zoveel extra  werk, krijg ik ook veel salaris aan het eind van de maand, dus misschien ga ik in augustus wel weer meer boeken kopen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s