Wrap up augustus

Om te beginnen sorry dat jullie zo lang niks van mij gehoord hebben. Ik heb het de laatste weken gewoon zo druk gehad dat ik niet aan bloggen ben toegekomen. Voor mijn gevoel is de maand augustus ook echt voorbij gevlogen en dat betekent dat de vakantie voor mij ook bijna voorbij is helaas, al heb ik wel veel zin in de master die ik dit jaar ga volgen.

Ondanks dat ik afgelopen maand dus nog vakantie had, heb ik maar vier boeken gelezen. Dat is voor mij in een gewone maand waarin ik ook druk bezig ben met studie best oké, maar voor de vakantie valt dat aantal best wel tegen. Ik heb echt heel veel gewerkt deze maand en daardoor heb ik dus weinig tijd gehad om te lezen. Gelukkig las ik wel vier hele leuke boeken deze maand.


Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…
In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

Dit boek wilde ik echt al een hele tijd lezen en daarnaast wilde ik hem ook gewoon in mijn boekenkast hebben, want de cover is echt prachtig. Vorige maand zag ik dit boek voor tien euro liggen in de Donner en toen kon ik hem echt niet meer laten liggen. Bijna met een begin ik met lezen en ik had veel moeite met het wegleggen van dit boek (al moest ik natuurlijk wel aangezien ik moest werken). Ik ga binnenkort als ik wat meer tijd heb zeker een recensie schrijven over dit boek en dat gaat zeker weten een hele lovend recensie worden. Iedereen die dit boek nog niet gelezen heeft, ga het zeker lezen. De perfecte combinatie tussen avontuur, wetenschap en romantiek!


De ijzeren engel – Cassandra Clare 

Het eerste deel van de Helse Creaties-trilogie – die vooraf gaat aan de Kronieken van de Onderwereld begint wanneer Tessa’s gerieflijke leventje van het New York in 1978 abrupt eindigt als haar voogdes sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt…

Ook dit boek las echt weer als een trein en ik werd zo erg meegezogen in het verhaal dat ik het liefst alsmaar door wilde lezen. Toen ik je boek uithad, ben ik ook echt gelijk doorgegaan met het volgende deel.

De ijzeren prins – Cassandra Clare
In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

Echt deze serie is echt zo goed. Ik denk dat ik het zelfs beter vind dan The Mortal Instruments. Het derde deel ga ik ook zeker snel lezen, waarschijnlijk de komende maand al.

Did I mention I miss you? – Estelle Maskame
A year has passed since Eden last spoke to Tyler. She remains furious at him for his abrupt departure last summer but has done her best to move on with her life at college in Chicago. As school breaks up for the summer, she’s heading back to Santa Monica, but she’s not the only one who decides to come home…Having been left behind to deal with the aftermath of their bombshell revelation and a family torn apart, Eden has no time for Tyler when he reappears. But where has Tyler been? And is she as over him as she likes to think? Or can Tyler and Eden finally work things out, despite their family and against all the odds?

Het laatste boek dat ik deze maand las, was Did I mention I miss you? Deze serie heeft mij zo erg verrasst. Toen ik in het eerste boek begon, dacht ik dat dit niet echt een boek voor mij was, maar toen ik eenmaal begonnen was met deze serie kon ik niet meer stoppen met lezen en wilde ik alle boeken zo snel mogelijk lezen. Deze maand las ik dus je derde deel en ik vond het zo jammer dat de serie nu afgelopen is, want ik wil nog veel meer lezen over Eden en Tyler.
Ik las dus niet zoveel deze maand, maar de boeken die ik las, waren stuk voor stuk geweldig. Naast de boeken die ik uit las deze maand ben ik nu bezig in Hof van Mist en Woede en het boek is zo goed! Ik kan het boek totaal niet wegleggen en vaak elke keer als ik moet gaan werken dat ik weer niet stoppen met lezen. Meer over dit boek lezen jullie vast volgende maand nog wel. Nu ga ik snel verder lezen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s