December TBR

Het is inmiddels al weer een tijdje december en deze maand staat natuurlijk in het teken van kerst. Ik heb ook bijna vakantie en dan wil ik echt weer eens lekker veel gaan lezen, want dat is er een beetje bij ingeschoten de afgelopen tijd. Tijd ook om wat boeken te gaan lezen die ik al een tijd staan te wachten om gelezen te worden.

Alleen met de goden – Alex Boogers

9200000036299506

De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de alarmdiensten en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-of-ageroman, waarin Alex Boogers als in een ‘eindboek’ al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, soepele vertelling een zoektocht naar een vader. Aaron is de zoon van een veroordeelde, met de gevoelige, genuanceerde blik van een kunstenaar, de honger van een schrijver, de woede van een vechter, en de overlevingsdrift van een jongen van de straat.

Dit boek moet ik echt nog lezen deze maand, voor mijn studie. Ik moet het woensdag uit hebben en heb pas zo’n 50 van de 500 bladzijden gelezen dus dat wordt nog even flink doorlezen de komende dagen.


My true love gave to me – Stephanie Perkins

9200000054986299

If you love holiday stories, holiday movies, made-for-TV-holiday specials, holiday episodes of your favorite sitcoms and, especially, if you love holiday anthologies, you’re going to fall in love with “My True Love Gave to Me” Twelve Holiday Stories by twelve bestselling young adult writers (Holly Black, Ally Carter, Matt de La Pena, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Stephanie Perkins, Laini Tayler and Kiersten White), edited by the international bestselling Stephanie Perkins. Whether you celebrate Christmas or Hanukkah, Winter Solstice or Kwanzaa, there’s something here for everyone. So curl up by the fireplace and get cozy. You have twelve reasons this season to stay indoors and fall in love.”

Dit boek lijkt me echt heel fijn om tijdens de kerstperiode te lezen. Twaalf korte verhalen die je ook gewoon even tussendoor kan lezen en dat allemaal in de sfeer van deze tijd. Dit boek ga ik dan zeker ook lezen.

The complete Grimm’s fairytales

17318195
Dit boek met alle sprookjes van Grimm kreeg ik vorige jaar voor kerst en toen begon ik heel enthousiast aan het lezen ervan, maar ik moet nog steeds een heel groot deel van de sprookjes lezen. Deze vakantie wil ik heel graag verder hiermee. Ik vind sprookjes gewoon echt ontzettend leuk en ik vind het eigenlijk ook wel passen in deze periode, dus tijd om weer een aantal sprookjes te gaan lezen.

A christmas carol – Charles Dickens

9200000025545767Ebenezer Scrooge is a mean old man with no friends or family tolove him–hes just so miserable and bitter! One freezing cold Christmas Eve, Marley’s Ghost pays Scrooge a visit and an eerie night-time journey begins. The Christmas spirits are here to show Scrooge the error if his nasty ways. By visiting his past, present and future, will Scrooge learn to love Christmas and the others around him?

Dit boek wil ik al zo ontzettend lang lezen, maar het is er nog steeds niet van gekomen, maar deze december wil ik echt heel graag dit boek eens gaan lezen.

Deze boeken wil ik deze december echt gaan lezen. Meestal lees ik in december ook Harry Potter weer opnieuw, maar ik weet niet of ik daar dit jaar aan toe ga komen. Ik vind op een of andere manier Harry Potter ook altijd heel erg bij kerst passen, omdat kerst in de boeken ook altijd zo uitgebreid beschreven wordt.

Wat gaan jullie lezen deze maand?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s