Book haul & wrap up December

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarmee ook een nieuwe maand. Daarom is het tijd om weer terug te kijken naar de maand december. Benieuwd welke boeken ik deze maand verzamelde en welke boeken in las? Lees dan verder!

Book haul

December betekent natuurlijk sinterklaas en kerst en dat betekent ook cadeautjes. Dit zorgde ervoor dat ik in december best wel wat boeken binnenkreeg: in totaal 5, allemaal gekregen bij kerst.

Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.
Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…

Fantastic Beasts and where to find them – JK Rowling

When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt’s fantastic beasts escape, it spells trouble for everyone…Fantastic Beasts and Where to Find Them marks the screenwriting debut of J.K. Rowling, author of the beloved and internationally bestselling Harry Potter books. Featuring a cast of remarkable characters, this is epic, adventure-packed storytelling at its very best.

Harteloos – Marissa Meyer

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.
Als we Alice in Wonderland lezen, verbazen we ons allemaal over alle wonderen uit Wonderland: we lachen om de gekke Hoedenmaker, we leven mee met de chagrijnige Humpty Dumpty, we schieten spontaan in de stress van het Witte Konijn en we hebben allemaal een hekel aan de wrede Hartenkoningin.
In dit boek vertelt Marissa het verhaal van de Hartenkoningin vóórdat ze bekend stond als genadeloos en wreed en komen we erachter dat Catherine eigenlijk een heel lief meisje met mooie dromen en idealen is geweest.

The Penguin complete Sherlock Holmes – Arthur Conan Doyle

The Penguin Complete Sherlock Holmes by Arthur Conan Doyle are the complete adventures of the original and best detective, containing four novels and fifty-six short stories about the most engaging detective of all time, with a foreword by crime writer Ruth Rendell. The detective Sherlock Holmes – who continues to enthral millions in film and TV adaptations starring actors like Robert Downey Jr and Benedict Cumberbatch – was the creation of Arthur Conan Doyle, whose crime stories have thrilled readers for well over a century. Sherlock Holmes is not only the most famous character in crime fiction, but arguably the most famous character in all fiction. In sixty adventures that pit his extraordinary wits and courage against foreign spies, blackmailers, cultists, petty thieves, murderers, swindlers, policemen (both stupid and clever), and his arch-nemesis Moriarty, Sherlock Holmes, together with his faithful sidekick Doctor John H. Watson, proves himself to be not only the quintessential detective but also the most engaging and entertaining company any reader could ask for. The Penguin Complete Sherlock Holmes allows readers to experience the entire case-history of Holmes and Dr. Watson from start to finish – the stories that have spawned such infamous characters as the devilish Moriarty, the devious Irene Adler and, of course, the legendary hound of the Baskervilles …This edition includes a foreword written by crime writer Ruth Rendell. Penguin also publishes, in individual volumes, A Study in Scarlet, The Sign of Four, The Adventures of Sherlock Holmes, The Memoirs of Sherlock Holmes, The Hound of the Baskervilles, The Valley of Fear, His Last Bow and The Case-Book of Sherlock Holmes. ‘The immense talent, passion and literary brilliance that Conan Doyle brought to his work give him a unique place in English letters. Personally, I’d walk a million miles in tight boots just to read his letters to the milkman’ Stephen Fry ‘Holmes has a timeless intelligence that puts him head, shoulders and deer-stalker above all other detectives’ Alexander McCall Smith ‘Now, as in his lifetime, cab drivers, statesmen, academics, and raggedy-assed children sit spellbound at his feet. No wonder, then, if the pairing of Holmes and Watson has triggered more imitators than any other duo in literature’ John Le Carre Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) studied medicine at Edinburgh University, where he became the clerk to a surgeon whose diagnostic methods provided the model for the science of deduction perfected by Sherlock Holmes. He set up as a doctor and it was while waiting for patients that he began to write. Sherlock Holmes first appeared in A Study in Scarlet (1887). The Holmes stories soon attracted such a following that Conan Doyle felt the character overshadowed his other work. In The Final Problem (1893) Conan Doyle killed him off, but was obliged by public demand to restore the detective to life.

Het boekendagboek 

Het Boekendagboek Naast lezen doen young adults één ding het liefst: lijstjes maken over boeken – kijk maar naar de immense popula¬riteit van websites als Hebban en Goodreads. Wij weten dan ook zeker dat onze nieuwste uitgave in de smaak zal vallen: Het Boekendagboek! In Het Boekendagboek kunnen ca. 70 boeken worden be-schreven, beoordeeld en herinnerd. Wat was de mooiste scène? Je lievelingsquote? Het leukste personage? Deze spreads worden afgewisseld met lijstjes (`Deze boeken zou ik redden uit een brandend huis’), quotes en fantastische illustraties, gemaakt door Caroline Cracco.

Wrap up

In december las ik weer niet zo heel veel. Ik las maar twee boeken uit, terwijl ik toch twee weken vakantie had. Ik haalde op de valreep wel nog mijn Goodreads reading challenge van 52 boeken.

Stad van hemelse vlammen – Cassandra Clare
Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary’s eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven…Nachtblauw – Simone van der Vlugt

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Welke boeken kon jij in december aan je collectie toevoegen?

Advertenties

Een gedachte over “Book haul & wrap up December

  1. Marcia zegt:

    Tienduizend Hemels boven jou vond ik persoonlijk net iets minder goed dan Duizend stukjes van jou, maar toch blijf ik uitkijken naar het vervolg 😀 Zelf mocht ik in december vijf boeken aan mijn collectie toevoegen: De Twaalf, Empty, Raven, Duizend Hoog en Als je het licht niet kunt zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s