1000 vragen aan jezelf #1

Al best wel een tijd was ik aan het twijfelen of ik deze vragenlijst, die ik al bij heel veel bloggers ben tegengekomen, zou gaan invullen. De vragen vond ik wel leuk: sommige heel makkelijk om te beantwoorden, maar ook vragen waar je zeker wat langer over na moet denken. Maar ja niet echt origineel meer want iedereen doet het al. Bovendien zijn het ook wel erg veel vragen en vraag ik me af of het wel zo lang ga volhouden. Toch leek het me wel een leuke manier waarop jullie mij beter kunnen leren kennen en ik mezelf misschien ook wel, want over sommige vragen moet ik echt wel even nadenken. Dus besloot ik er toch maar aan te beginnen en maar te zien hoeveel weken ik dit ga volhouden. Vandaag in ieder geval de eerste dertig vragen!

1. Met wie kun je het best opschieten?

Gelijk best wel een moeilijke vraag, maar ik ga toch voor mijn vriend denk ik. Ik ken hem eigenlijk helemaal nog niet zo heel lang, maar behalve m’n vriend is hij ook mijn beste vriend. We hebben altijd zoveel lol samen en we kunnen echt over alles met elkaar praten.

2. Waar besteed je te veel tijd aan?

Aan Netflixen en lezen als ik eigenlijk zou moeten studeren.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Om hele sarcastische grappen. En om inside jokes die ik samen met mijn vriendinnen of vriend heb.

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Een tijdje geleden ging ik voor het eerst poolen. Ik was er echt heel slecht in haha, maar het was wel heel leuk om te doen.

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Nee. Maar ik huil sowieso niet zo snel en zeker niet waar andere mensen bij zijn.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Meestal uit yoghurt met muesli en fruit. En thee natuurlijk, altijd thee. Tenzij ik al heel vroeg, 7 uur of zo, moet werken. Dan heb ik 1 niet veel tijd om ontbijt te maken en 2 nog niet echt honger, dus meestal neem ik dan gewoon een boterham of beschuitje met hagelslag en een glas sinaasappelsap.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Mijn vriend!

8. Waarin lijk je op je moeder?

Mijn liefde voor boeken heb ik zeker wel van mijn moeder. Die leest net zo graag als ik. En we maken ons allebei niet zo snel druk ergens over. Het komt uiteindelijk wel weer goed en als het niet goed komt dan kun je er ook niks aan veranderen.

9. Wat doe je ’s ochtends als eerste?

Mijn telefoon checken. Waar ik dan vaak weer veel te lang mee bezig ben, waardoor ik daarna moet gaan haasten als ik naar college of werk moet.

10. Ben je een goede voorlezer?

Ik heb echt al heel lang niet meer voorgelezen. Maar vroeger op de basisschool vond ik het wel leuk altijd om mee te doen met de voorleeswedstrijden, maar of ik er echt goed in ben weet ik niet.

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

Uhh dat weet ik niet zo goed meer eigenlijk. Ik denk groep 5 of zo, dus tot 8 jaar ongeveer.

12. Wat wil je nog graag kopen?

Moet ik deze vraag echt nog beantwoorden haha. Heel veel boeken natuurlijk!

13. Welke karaktereigenschappen zou je graag willen hebben?

Ik zou soms wel wat socialer willen zijn. Als ik mensen nog niet goed ken, kan ik best verlegen zijn. Dit verandert wel als ik iemand heel goed ken haha, maar ik zou soms wel willen dat ik gelijk zo was. En ik zou wel wat minder onzeker willen zijn.

14. Wat is je favoriete TV-programma? 

Wat ik echt op televisie kijk: Wie is de mol?. En daarnaast nog heel veel series op Netflix natuurlijk: Once upon a time, Orphan Black, Sherlock en How I met your mother zijn dan wel mijn favorieten denk ik.

15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Dat kan ik me serieus niet herinneren haha. Lang geleden dus.

16. Hoe oud hoop je te worden?

Zo oud mogelijk natuurlijk. Zolang ik nog gezond en gelukkig ben.

17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Ik zou wel weer terug willen naar Marrakesh. Ik vond het daar zo mooi en leuk en ik was daar gewoon met hele gezellige mensen.

18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

Ik heb eigenlijk nog nooit echt liefdesverdriet gehad. Natuurlijk heb ik weleens gehad dat ik iemand heel leuk vond en hij mij niet en toen voelde ik me wel een tijdje kut. Maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met een relatie die na lange tijd uitgaat.

19. Had je liever anders willen heten?

Nee ik ben best tevreden met mijn naam. Al klagen mensen wel altijd dat ze mijn naam niet goed kunnen afkorten, maar als ik dan nadenk over hoe ik door verschillende mensen genoemd wordt- bianc, bi, bieb, biancie- dan valt dat volgens mij best wel mee.

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Ik kan best wel heel erg aan mezelf twijfelen. Al is dat wel een stuk minder dan vroeger. En meestal slaat het ook nergens op waar ik over twijfel, omdat ik ergens wel weet dat ik het echt wel kan, maar om een of andere reden blijf ik dan wel twijfelen.

21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Aan de ene kant wil ik zeggen dat het me helemaal niet veel uitmaakt. Dat geldt ook wel voor mensen die ik niet goed ken of waar ik toch niet echt mee omga. Maar van de mensen die ik heel aardig en leuk vind, wil ik toch wel graag dat dat andersom ook zo is.

22. Wat is je favoriete dagdeel?

Moeilijke. Ik denk toch de avond. Als ik klaar ben met studeren en lekker kan lezen, bloggen of series kijken.

23. Kun je goed koken?

Wel aardig volgens mij. Heb in ieder geval nog nooit klachten gehoord over iets wat ik gekookt had.

24. Op welk seizoen lijk je het meest?

Weer zo’n lastige vraag. Ik ga dan denk ik voor de zomer. Ik ben meestal wel vrolijk en ik ben niet zo veranderlijk als de lente of herfst.

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Echt helemaal niks? Geen idee. Ik kan niet zo goed tegen niks doen. Maar afgelopen zondag deed ik niet veel meer dan lezen, maar zelfs toen heb ik wel nog een flink stuk gewandeld met de hond.

26. Was je gelukkig als kind?

Ja best wel.

27. Koop je vaak bloemen?

Nee. Hooikoorts en zo. De meeste bloemen kan ik niet eens in de buurt verdragen.

28. Wat is je droom?

Mijn geld verdienen met iets dat te maken heeft met boeken of lezen. Werken bij een uitgeverij lijkt me echt geweldig, maar ik zou ook best wel mijn geld willen verdienen met schrijven.  Of een eigen boekwinkel met tearoom als we toch aan het dromen zijn.En meer standaard: een leuk huisje, leuke man, twee kinderen en een hond haha.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

Drie. Op mijn vijfde ben ik een keer verhuisd en ik heb mijn kamer in Amsterdam nu.

30. Wat is jouw guilty pleasure? 

De hele dag lezen en series kijken met thee en heel veel chocolade.

Zo dat waren de eerste dertig vragen. Er zaten nog best wat lastige tussen, maar ze waren allemaal wel heel leuk om in te vullen. Volgende week de volgende dertig.

Wat is jullie droom?

Advertenties

Een gedachte over “1000 vragen aan jezelf #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s