Een bezoekje aan de bibliotheek

Gisteren was ik weer eens in de bibliotheek. Het was een hele tijd geleden dat ik in de bieb geweest was. De bibliotheek bij mij om de hoek is namelijk sinds een paar maanden dicht en ik merk dat als ik er niet regelmatig langskom ik minder snel naar de bibliotheek te gaan. Toch vind ik de bibliotheek naast het Centraal Station in Amsterdam wel altijd heel fijn, want ze hebben daar meestal best wel veel boeken die ik wil lezen. Zelfs de wat nieuwere boeken. Toen ik eergisteren dus eigenlijk best wel een rustige dag had en ik ook wel weer op zoek was naar nieuw leesvoer, besloot ik eindelijk de bibliotheek weer eens met een bezoekje te vereren. En ik werd niet teleurgesteld, want ik heb best wat leuke boeken mee weten te nemen.

Ik vond vier boeken. Die ik alle vier al best wel een tijdje wil lezen. Dus ik ben helemaal blij. Nu alleen nog tijd vinden om ze alle vier te gaan lezen.

Simon Vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit uberhaupt verantwoorden?

IJs & Steen – Victoria Scott

Tella is nog steeds deelnemer van de Zwavelloop, een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen. De prijs? Het Medicijn dat haar broer Cody kan redden. Opgeven is geen optie. In de twee volgende onderdelen van de race, de oceaan en bergen, liggen talloze gevaren op de loer: bevriezing, lawines, haaien en onverwachte nieuwe regels van de race. Maar wat als het gevaar nog verder gaat dan dat?

Wie kun je vertrouwen als iedereen om je heen geheimen heeft, zelfs degene van wie je houdt?

Sterrenstof – Krystal Sutherland

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

De held van weleer – Brandon Sanderson

Om de vrede te herstellen in het Laatste Rijk, moest Vin de Opperheer uitschakelen, maar dat liep anders af dan ze had verwacht. En nu is ook nog de Diepte terug – de dodelijke vorm van de alomtegenwoordige nevels. Zwaardere asregens en krachtiger aardbevingen dan ooit tevoren zijn een ware plaag. De mensheid lijkt ten dode opgeschreven…

Vins geliefde, Elend Ventra, heeft de aanslag bij de Bron der Verheffing nauwelijks overleefd en is, nu hij zijn Nevelmenskracht heeft ontdekt, op zoek naar aanwijzingen van de Opperheer zodat hij de wereld kan redden. Zijn zoektocht verloopt niet bepaald voorspoedig.

Vin voelt zich ondertussen zo schuldig over het laten ontsnappen van de vernietigende en mystieke kracht uit de Bron, dat de moed om terug te vechten haar is vergaan. Vooral als blijkt dat de kracht in staat is om de werkelijkheid te vervormen en zodoende de wereld in het tijdsbestek van een vingerknip te vernietigen.

 

Komen jullie ook graag in de bibliotheek?

Advertenties

9 gedachtes over “Een bezoekje aan de bibliotheek

 1. Rowan zegt:

  Ah wat leuk dat jouw bieb zulke leuke boeken heeft! De bieb in Mijdrecht heeft echt niks haha, maar nu ik in Amsterdam woon moet ik het misschien toch eens overwegen om weer bij de bieb langs te gaan. Ik ben nu trouwens in de Bron der Verheffing bezig. Ben benieuwd!!

  Liked by 1 persoon

 2. Pingback: Week diary #15
 3. zwartraafje zegt:

  Hier in België hebben we het geluk dat het jaarlijks verlengen van je lidkaart heel voordelig is. Vroeger ging ik ontzettend vaak naar de bibliotheek. Als kind was het zelfs een wekelijkse traditie. Momenteel probeer ik echter het aantal ongelezen eigen boeken wat te laten zakken en daardoor ben ik al lange tijd niet meer tot in de bibliotheek geraakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s