Tag: Boeken en thee

Op zondag komt normaal mijn week diary online. Maar eerlijk is eerlijk de afgelopen week heb ik echt niet zoveel boeiends gedaan om over te schrijven. Aan het begin van de week was ik vooral druk met een deadline, aan het eind van de week werkte ik wat en ging ik in de stad wat drinken met collega’s wat wel echt heel erg gezellig was en tussendoor probeerde ik nog wat te lezen, te bloggen en mijn vriend te spreken ondanks dat hij heel druk vakantie aan het vieren is en het tijdsverschil van tien uur. Niet echt een heel artikel waard dus. Maar omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik een tag ingevuld had en eigenlijk wel weer eens zin had om dat te doen, verschijnt vandaag deze Boeken en thee tag online.

Deze tag kwam ik alweer een tijdje geleden tegen bij Joany van NerdyMommy die deze tag bedacht heeft. Als echte liefhebber (of misschien wel verslaafde) van boeken én thee is dit natuurlijk een tag die mij op het lijf geschreven is. Wat is er nou beter dan met een goed boek en lekker kop warme thee op de bank te kruipen. Niks toch?

#1. Earl Grey – Een klassieker

Ik lees niet heel vaak klassiekers, hoewel ik dat eigenlijk wel wat vaker zou willen doen. Maar mijn absolute favoriete klassieker is To kill a mockingbird van Harper Lee. Ik heb dit boek twee keer gelezen en ik vond het verhaal de tweede keer nog indrukwekkender dan de eerste keer dat ik het las. Ik zou dit boek echt zo weer oppakken en gaan lezen, want volgens mij gaat dat boek me echt nooit vervelen.

#2. Chai tea – Een exotisch boek (wat zich afspeelt in een ander / fictief land)

Niet meteen echt een exotisch land, maar van het lezen van Did I Mention I Love You? van Estelle Maskame kreeg ik wel echt een heel erg zomer en vakantiegevoel.

#3. Groene thee – Een licht / luchtig boek

Als ik echt zin heb in een heel luchtig boek dan kies ik meestal voor een chicklit of in ieder geval een boek met heel veel romantiek. Meestal zijn dit toch net wat makkelijkere boeken om doorheen te komen en bovendien zorgen ze altijd wel voor een goed gevoel. Meestal ga ik dan voor boeken van Sophie Kinsella of Jill Mansel.

#4. Munt thee – Een boek met een verfrissende wending

Van het boek Sterrenstof van Krystal Sutherland wist ik niet zo heel goed wat ik er van moest verwachten, maar door de verschillende gebeurtenissen in het boek en het feit dat het niet zo’n standaarsd liefdesverhaal is, wist dit boek mij echt heel positief te verrassen.

#5. Kamille thee – Een boek waarmee je tot rust kunt komen

Als ik een boek ga lezen, is het eigenlijk sowieso wel de bedoeling dat ik er van tot rust kom. Maar ja met al die auteurs die er van houden om onze favoriete personages te vermoorden, heel veel gebroken harten te veroorzaken en soms hartverscheurende situaties te beschrijven, is dat tot rust komen nog wel eens een probleem. Maar als ik een boek herlees dan heb ik wel altijd het idee dat ik meer tot rust kom, omdat ik de verhaallijn al ken en het lezen dan minder denkwerk vereist. Harry Potter heb ik al zo vaak gelezen dat ik daar wel tot rust van kom, al zal dat bij sommige scènes in de boeken zeker niet het geval haha.

#6. Koekje erbij – Een novella of andere toffe aanvulling op een boek

Ik lees niet zo vaak novella’s eigenlijk, omdat ik meestal niet echt de toegevoegde waarde van zie. Maar Verwoest me van Tahereh Mafi vond ik wel echt heel leuk om te lezen, omdat deze novella mijn hele beeld van Warner compleet veranderde in vergelijking met het beeld dat ik van hem had in Vrees me.

#7. Suiker – Een mierzoet, feelgood boek

Oei ik wilde eerst net als Joany voor aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han gaan, want als er één boek een feelgood boek is, dan is het dat boek wel. Toch ga ik voor Anna and the french kiss van Stephanie Perkins. Dat boek maakt me echt ontzettend vrolijk, is heerlijk zoetsappig en liet me zelfs een beetje verliefd voelen tijdens het lezen.

#8. Melk – Een boek wat iedereen mèh / slecht vond maar waarvan jij hebt genoten

Ik kan eigenlijk geen boek bedenken dat ik echt heel goed vond, maar wat heel veel mensen niet goed vonden. Meestal is het bij mij juist andersom. Dat een boek echt heel erg gehypet wordt, maar dat ik het dan helemaal niet zo’n geweldig boek vind.

#9. Gezelligheid – 3 personages die je uit zou willen nodigen voor je high tea

Om te beginnen moet komen, en dan vooral voor de lekkere gebakjes natuurlijk, Cath uit Harteloos van Marissa Meyer. Wat is een high tea ten slotte zonder lekkere zoetigheid. Bovendien is Cath gewoon heel grappig, dus het wordt dan zeker gezellig. Verder mag komen de koning van de metaforen, David uit de wrekers-trilogie van Brandon Sanderson, voor de nodige lachwekkende metaforen en een grote dosis of awkwardness. Misschien wil hij Cath nog proberen om te versieren door haar te vergelijken met een aardappel, je weet het nooit dat zou gezellig kunnen worden. En ten slotte mag Étienne St. Clair uit Anna and the french kiss zeker ook niet ontbreken, want bij al dat thee drinken en gebakjes eten heb je natuurlijk wel iets leuks nodig om naar te kijken.

#10. Je lievelingsthee & bijpassend boek

Mijn favoriete thee verschilt nog wel eens van moment tot moment, maar ik ben echt heel erg fan van de Pickwick fruit fushion ananas/citroen. Deze thee heeft echt een heerlijke frisse smaak en ruikt ook nog eens ontzettend lekker. Welk boek ik daar dan bij lees maakt me niet heel veel uit, maar door de citroen moet ik wel denken aan Harteloos van Marissa Meyer en de citroengebakjes die Cath aan het begin van het boek aan het maken is en waardoor ik gelijk honger kreeg bij het lezen van dit boek.

Wat een leuke tag was dit om in te vullen. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd: welke 3 personages zouden jullie uitnodigen voor een high tea?

 

Advertenties

Een gedachte over “Tag: Boeken en thee

  1. zwartraafje zegt:

    Oh, dat is één van die vragen die ik steeds zo moeilijk vind om te beantwoorden. Ik vrees dat ik dan toch weer bij mijn favorieten uitkom die nogal vaak opduiken wanneer ik tags invul. Hermione Granger, Kitty Kat uit de Alien-reeks van Gini Koch én …. euhm … Eve Dallas. Die drie zouden als trio de wereld trouwens ook wel veilig kunnen houden dus ik voel me helemaal gerust in hun gezelschap.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s