Te verschijnen boeken (april)

Jongens: april wordt een dure maand. Er komen namelijk weer zoveel leuke boeken uit en dat is natuurlijk heel slecht voor mijn portemonnee. Normaal bespreek ik in deze rubriek altijd vijf boeken, maar omdat ik echt niet kon kiezen tussen alle leuke boeken die komende maand uitkomen, bespreek ik er vandaag zes.

Zondagochtend breekt aan – Nicci French – Ambo|Anthos
11 april 2017

9200000071380376

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris
Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?
De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Nicci French is één van mijn favoriete thrillerschrijvers en de Frieda Klein serie vind ik echt heel erg goed. Heel blij ben ik dan ook dat het zevende deel komende maand uitkomt. Vooral ook omdat het vorige deel met best wel een grote cliffhanger eindigde en nu kan ik na een jaar eindelijk weer verder lezen.

 

Het geheugenboek – Lara Avery – Luitingh-Sijthoff
14 april 2017

9200000071824994

De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen… Het geheugenboek van Lara Avery zal gegarandeerd je hart breken. Houd je zakdoekjes maar klaar!

Dit boek klinkt echt veelbelovend. Het is in ieder geval een origineel concept en bovendien maakt het houd je zakdoekjes maar klaar mij heel nieuwsgierig, want ik hou wel van boeken die je hart breken.

 

Piper Perish – Kayla Cagan – Best of YA
18 april 2017

9200000070999313

Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: ‘Wat zou Andy doen?’ Piper en haar twee beste vrienden – Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo – kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun ‘fifteen minutes of fame’ klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn. 

Uit de omschrijving van dit boek kan ik nog niet echt afleiden waar het precies over gaat, maar het klinkt wel interessant. Bovendien is het boek geïllustreerd door Emmy van Ruijven, bekend van de blog Zon en Maan.

 

Meedogenloos – Scott Bergstrom – Uitgeverij de Fontein
18 april 2017

9200000072403725

Gwendolyn Bloom is 17, eigenzinnig en slim. Wanneer haar vader spoorloos verdwijnt in Parijs, hoort ze van de CIA dat hij al jaren als spion voor hen werkt. De CIA weigert haar vader echter te helpen. Gwen vertrouwt hen niet, zeker niet wanneer ze een gecodeerd bericht van haar vader vindt. Ze móét hem redden, koste wat kost.
Haar zoektocht brengt haar naar de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. In deze keiharde wereld ontdekt Gwen dat zij net zo meedogenloos moet zijn als de mannen die op haar jagen.

Dit boek klinkt heel interessant. Thriller en actie en dat ook nog in verschillende landen, dat lijkt me echt een boek voor mij.

 

Op mijn schouders – Jennifer Niven – Moon
19 april 2017

9200000072453234

Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Dit boek heb ik al meerdere keren overwogen om in het Engels te kopen, maar nu het boek in het Nederlands gaat verschijnen komende maand, wordt het misschien toch tijd om het boek in het Nederlands te kopen.

 

De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli – Blossom Books
24 april 2017

9200000072172138

Liefde, zoenen en ijs: Becky is back!

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’.

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

Ik heb echt net Simon vs. de verwachtingen van de rest van der wereld uitgelezen en dat boek vond ik echt heel goed. Ik ben dus ook zeker heel benieuwd naar dit nieuwe boek van Bekcy Albertalli.

 

Naar welk boek dat komende maand verschijnt kijken jullie uit?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s