Book haul & Wrap up Maart

Er is alweer een maand voorbij en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuw overzicht van de boeken die ik afgelopen maand kocht en de boeken die ik gelezen heb. Maart was echt een hele goede leesmaand voor mij. Hoeveel en welke boeken ik las? Dat lees je vandaag.

Book Haul

Eigenlijk wilde ik gewoon geen boeken kopen deze maand, omdat ik nog genoeg boeken heb staan (fysiek of op mijn ereader) die ik nog wil lezen. Maar ja The Lunar Chronicles wil ik gewoon allemaal in mijn boekenkast hebben staan, want ze zijn zo mooi. Dus daar ging het al mis. Toch valt het nog mee, want ik kocht deze maand maar twee boeken.

CIMG2269 (2)

Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen. Scarlet is het tweede deel in The Lunar Chronicles.

Cinder vond ik echt geweldig en ik ben dan ook heel benieuwd naar het tweede deel van de Lunar Chronicles. Scarlet kwam in februari uit en in maar is ook het derde deel in het Nederlands, Cress, verschenen. Ik gok dus dat dit boek in de book haul van volgende maand zeker terugkomt, want ik wil zoals ik eerder al schreef deze serie gewoon helemaal compleet in mijn boekenkast hebben.

 

Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.

Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen.

Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Toen ik in de boekwinkel kwam om Scarlet te kopen, zag ik natuurlijk nog veel meer leuke boeken die ik wilde hebben. Op de rand van het niets kon ik echt niet laten liggen, want hij was maar 15 euro en ik ben echt heel benieuwd naar het verhaal. Een boek met een hoofdpersonage met autisme klinkt in ieder geval al heel origineel.

 

Wrap up

Ik las deze maand echt zoveel boeken. Ik snap echt niet hoe het komt. Normaal lees ik gemiddeld één boek per week, maar deze maand waren het er gemiddeld twee. Terwijl ik aan het begin van de maand toch nog best wel druk was met deadlines. De tweede helft van de maand had ik het wat rustiger én ging mijn vriend op vakantie. Logischerwijs zou het dus zo moeten zijn dat ik de tweede helft van de maand meer tijd overhad om te lezen, maar gek genoeg las ik juist de meeste boeken aan het begin van de maand en ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, behalve dan misschien dat ik wel echt heel veel leuke en goede boeken heb gelezen deze maand en er dus sneller doorheen vloog. In totaal las ik deze maand negen boeken.

Sterrenstof – Krystal Sutherland

20170303_110733-2

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Recensie

Saffierblauw (Edelsteentrilogie #2) – Kerstin Gier

20170306_135207-2

Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd! Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. 0 ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt! Een hilarisch verhaal over de sympathieke Gwendolyn, de arrogante Gideon, de grappige waterspuwersgeest Xemerius en Gwens beste vriendin Leslie.

Recensie

Lawinegevaar – Suzanne Vermeer

9200000059399373

Advocate Chantal Donkers breekt definitief door als succesvol strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat deze roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.

IJs & Steen (Water & Vuur #2) – Victoria Scott

20170310_110447.jpg

Tella is nog steeds deelnemer van de Zwavelloop, een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen. De prijs? Het Medicijn dat haar broer Cody kan redden. Opgeven is geen optie. In de twee volgende onderdelen van de race, de oceaan en bergen, liggen talloze gevaren op de loer: bevriezing, lawines, haaien en onverwachte nieuwe regels van de race. Maar wat als het gevaar nog verder gaat dan dat?

Wie kun je vertrouwen als iedereen om je heen geheimen heeft, zelfs degene van wie je houdt?

Recensie

De Kids of Appetite – David Arnold

20170312_133829 (2)

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

Recensie

Jager (Joona Linna #6) – Lars Kepler

9200000073217326

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat.
Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

Recensie

De sleutel, het begin (Engelsfors #3.1) – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

27883955

Het is een maand na de tragedie op het Engelsfors Gymnasium. De Uitverkorenen hebben nog geen tijd gehad te herstellen als hun wereld opnieuw op zijn kop wordt gezet.
Vragen worden beantwoord, geheimen worden prijsgegeven, en loyaliteiten worden getest… De tijd dringt en uiteindelijk kunnen de Uitverkorenen slechts van één ding op aan: alles zal veranderen.

Dodelijke spanning in Engelsfors…

Recensie

Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

25772505

Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Recensie

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

9200000055945959

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

 

Welk boeken lazen jullie deze maand?

Advertenties

2 gedachtes over “Book haul & Wrap up Maart

    • Bianca zegt:

      Ik vond de eerste twee delen in ieder geval heel erg goed, het derde deel moet ik nog lezen. Ik dacht eerst dat de boeken niks voor mij zouden zijn, maar ze lezen erg vlot en het hele verhaal achter het tijdreizen is heel interessant. En Gwendolyn is een grappig personage waar ik tijdens het lezen meerdere keren om moest lachen.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s