Te verschijnen boeken (Mei)

Zucht zal er ooit een maand komen waarin ik niet zeg dat er heel veel leuke boeken uitkomen. Ik ben bang van niet en mijn portemonnee vindt dat geloof ik niet zo leuk, net als mijn TBR stapel die maar blijft groeien. Mei is echt de maand van vervolgen die uitkomen waarvan ik niet kan wachten tot ze eindelijk verschijnen. Met op stip op nummer 1: Hof van vleugels en verwoesting, die aan het eind van deze mei verschijnt. Het wordt weer een dure maand dus. Eén geluk aan het eind van de maand ben ik jarig!

Always and forever, Lara Jean (To all the boys I loved before #3)  – Jenny Han – Simon & Schuster Books

2 mei 2017

Always and Forever, Lara Jean

Lara Jean’s letter-writing days aren’t over in this surprise follow-up to the New York Times bestselling To All the Boys I’ve Loved Before and P.S. I Still Love You.

Lara Jean is having the best senior year a girl could ever hope for. She is head over heels in love with her boyfriend, Peter; her dad’s finally getting remarried to their next door neighbor, Ms. Rothschild; and Margot’s coming home for the summer just in time for the wedding.

But change is looming on the horizon. And while Lara Jean is having fun and keeping busy helping plan her father’s wedding, she can’t ignore the big life decisions she has to make. Most pressingly, where she wants to go to college and what that means for her relationship with Peter. She watched her sister Margot go through these growing pains. Now Lara Jean’s the one who’ll be graduating high school and leaving for college and leaving her family—and possibly the boy she loves—behind.

When your heart and your head are saying two different things, which one should you listen to?

Meestal noem ik vooral Nederlandstalige boeken in deze rubriek, maar aangezien ik de voorgaande twee boeken van deze serie in het Engels gelezen heb, lees ik ook het laatste deel uiteraard in deze taal en dus kijk ik ook erg uit naar het moment dat dit derde deel in het Engels verschijnt. Ik weet alleen niet of ik er klaar voor ben om afscheid te nemen van Lara Jean en Peter.

Levana (The Lunar Chronicles #3,5) – Marissa Meyer – Blossom Books

3 mei 2017

The Lunar Chronicles 3,5 - Fairest

Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.

Oh wat hou ik toch van de Lunar Chronicles. Ik ben op dit moment nog bezig met Cress, maar kan ook al niet meer wachten om daarna in Levana te beginnen. Ik ben namelijk best wel benieuwd naar haar verhaal.

De zon is ook een ster – Nicola Yoon – Querido Young Adult

11 mei 2017

De zon is ook een ster

Natasha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.

Daniel heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, met haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.

Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit zullen komen?

Geef toe. Dit is toch echt zo’n boek dat je alleen om de cover al zou willen kopen, want wat een plaatje is het. De reden ook dat ik al meerdere keren overwogen heb om de Engelse versie te kopen. Ik ben ook heel blij dat de cover niet verandert is in het Nederlands. Verder lijkt het verhaal me ook gewoon heel mooi.

Een miljoen werelden met jou (De vuurvogel #3) – Claudia Gray – HarperCollins Young Adult

16 mei 2017

De vuurvogel 3 - Een miljoen werelden met jou

Een miljoen dimensies, een miljoen gevaren, één lotsbestemming.

Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft.

Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde versie van Marguerite uit een andere dimensie, die haar (de echte Marguerite) altijd een stap voor lijkt te zijn…

Het wordt een strijd tussen de Marguerites… en er kan er maar één winnen!

Weer één van de vervolgen waar ik naar uitkijk deze maand, omdat ik gewoon wil weten hoe dit verhaal afloopt. Daarnaast moet ik dit boek alleen al om de cover in de kast hebben, want de covers van deze serie zijn echt zo mooi.

Hof van vleugels en verwoesting (Hof van doorns en rozen #3) – Sarah J. Maas – Best of YA

30 mei 2017

Hof van doorns en rozen 3 - Hof van vleugels en verwoesting

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Als er één boek is waar ik deze maand echt enorm naar uitkijk dan is het wel Hof van vleugels en verwoesting. Na Hof van mist en woede moest ik gewoon verder lezen, maar helaas moest ik nog bijna een jaar wachten op het vervolg. En deze maand komt dit boek eindelijk uit en de Nederlandse vertaling ook nog eens op mijn verjaardag. Ik heb het boek al gepre-orderd dus met een beetje geluk heb ik Hof van vleugels en verwoesting ook echt op mijn verjaardag in m’n handen dat zou echt geweldig zijn.

Naar welk boek kijken jullie uit in mei?

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s