Book Haul & Wrap up|Mei

Mei is alweer voorbij. Ik kreeg best wel veel boeken binnen deze maand, onder andere omdat ik jarig was. Voor mijn gevoel las ik heel weinig deze maand, maar ik las toch nog vijf boeken uit en daar ben ik hartstikke blij mee.

Book haul

20170529_153446

Everything, Everything, Misschien ooit en De glazen troon kocht ik eigenlijk al in april, maar mijn pakketje kwam pas aan het begin van mei binnen. Alle drie deze boeken las ik afgelopen maand uit. De glazen troon nog net op de valreep, maar dat telt ook. Levana en Een miljoen werelden met jou kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn opa en oma. Ik wil ze allebei heel snel gaan lezen, maar eerst Hof van Vleugels en verwoesting! Dat boek kreeg ik namelijk ook binnen deze maand en hier was ik al zo lang op aan het wachten dat dit boek echt wel voorrang krijgt op al mijn andere boeken. Ik kreeg Hof van vleugels en verwoesting binnen in de Sarah J. Maas box van Celebrate Books en dit was eigenlijk gewoon een verjaardagscadeautje aan mezelf, omdat het boek op mijn verjaardag uitkwam. De geïllustreerde Harry Potter and the Philosopher’s stone kreeg ik van Niels voor mijn verjaardag.

Wrap up

Deze maand las ik dus vijf boeken en daar ben ik best wel tevreden mee, omdat ik natuurlijk ook nog met mijn scriptie bezig ben ondertussen.

DSCN2555

Everything Everything – Nicola Yoon

Madeline Whittier is allergic to the outside world. So allergic, in fact, that she has never left the house in all of her seventeen years. But when Olly moves in next door, and wants to talk to Maddie, tiny holes start to appear in the protective bubble her mother has built around her. Olly writes his IM address on a piece of paper, shows it at her window, and suddenly, a door opens. But does Maddie dare to step outside her comfort zone?

Everything, Everything is about the thrill and heartbreak that happens when we break out of our shell to do crazy, sometimes death-defying things for love.

Recensie|Everything Everything – Nicola Yoon

20170508_154317

Misschien ooit – Colleen Hoover

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal:
een studie, een baan en een leuke vriend.
Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.

Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Recensie|Misschien ooit – Colleen Hoover

20170508_155020

De sleutel-de finale (Engelsfors #3.2) – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Boven de cirkels zijn de tekens van de elementen in de rots gekerfd.
Vuur. Aarde. Lucht. Water. Metaal. Hout.
Vuur en Hout geven minder licht. De tekens van de elementen die zich op school al hebben geopenbaard. En daaronder verschijnen voor Anna-Karins ogen letters die woorden vormen die zij niet begrijpt.
TENEBRIS APERIAR – ik open wanneer de duisternis valt.

De apocalyps is ophanden. De zielen van de Uitverkorenen vormen de sleutels tot het openen van de poort waarmee de demonen onze wereld kunnen betreden. Wie kunnen zij nog vertrouwen?
De klok tikt. Is het einde der tijden echt nabij? Dodelijke spanning in Engelsfors…

Recensie|De sleutel-de finale – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

20170508_154416

Alice in zombieland (The white rabbit chronicles #1) – Gena Showalter

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

Recensie|Alice in zombieland – Gena Showalter

20170508_154707.jpg

De glazen troon (De glazen troon #1) – Sarah J. Maas

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

 

Wat lazen jullie in mei?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s