Book Blogger Life|Leesdip

Een leesdip. Veel lezers kennen het wel. Hoeveel je ook van lezen houdt, soms lukt het gewoon niet om te lezen. Omdat je geen tijd hebt, omdat je hoofd er niet naar staat of omdat je gewoon helemaal geen zin hebt om te lezen. Zo’n leesdip is natuurlijk heel vervelend als je grootste hobby lezen is en dan wil je er graag zo snel mogelijk weer uit komen.

Zelf had ik vorig jaar een periode dat ik nog met moeite één boek per maand las, wat voor mij doen echt heel weinig is. Ik was net begonnen aan mijn Masteropleiding en dit vergde best veel tijd en energie. Ik moest per week veel opdrachten inleveren, had colleges en moest daarnaast ook nog werken. Als ik dan even niks te doen had, wilde ik eigenlijk alleen maar series kijken waarbij ik niet teveel moest nadenken. Als ik dan wel een boek oppakte dan was ik het meestal na tien bladzijden weer zat en legde ik het boek weer aan de kant. Heel vervelend vond ik dat, want ik wilde opzich wel heel graag lezen. Er zijn immers zoveel goede boeken en al veel te weinig tijd om deze allemaal te lezen. Ook is een leesdip niet heel handig met een boekenblog, want niet lezen, betekent ook geen recensies om te plaatsten.  Ik plaats natuurlijk ook genoeg andere artikelen, zijn recensies ook gewoon een groot onderdeel van mijn blog.

15. #prettyspines (1)

Hoewel ik die leesdip heel vervelend vond, was het niet zo dat ik koste wat kost wilde lezen. Ik had er geen zin in en aangezien lezen maar gewoon een hobby is, moet het natuurlijk vooral leuk blijven om te lezen. Ergens mistte ik het lezen wel, maar ik werd er gewoon niet meer zo blij van als dat ik daar normaal van werd en dus las ik gewoon een tijdje niet (zoveel) meer. Toen ik wat meer in het studieritme was gekomen, kwam mijn zin om te lezen weer terug. Ik merk echter wel dat het momenteel nog steeds per maand heel erg verschilt hoeveel ik lees en hoeveel zin ik heb om te lezen.

Inmiddels heb ik wel geaccepteerd dat mijn hoofd soms helemaal niet naar lezen staat. Als dat het geval is lees ik gewoon niet en dan komt de zin om te lezen vanzelf wel weer terug. Lezen is een hobby en dus moet het vooral leuk zijn. Mocht het dan zo zijn dat ik een maand heel weinig recensies te plaatsen heb op mijn blog, dan is dat maar zo. Er zijn genoeg andere boek en reis gerelateerde dingen waar ik over kan schrijven en lukt dat ook niet dan verschijnt er maar even helemaal niks online.

Dit is dus hoe ik omga met een leesdip. Ik accepteer gewoon dat ik niet altijd even veel zin heb om te lezen. Ik weet namelijk ook dat ondanks af en toe een leesdip, lezen toch bij mijn leven hoort en dat ik nooit erg lang zonder kan. En als ik echt uit een leesdip wil komen dan helpt Harry Potter herlezen sowieso wel goed, want zodra ik me in die wereld onderdompel, wordt het erg moeilijk om te stoppen met lezen.

Hebben jullie weleens een leesdip? En hoe gaan jullie daar mee om?

 

7 reacties op “Book Blogger Life|Leesdip

 1. Gewoon even wat anders doen, zoals films en series kijken of daimond painting of kleuren voor volwassenen. De druk niet opvoeren. Lukt het niet is het niet erg.

  Like

 2. Interessant om te lezen! Zelf lees ik niet zo veel boeken. Grappig! Er zijn genoeg andere dingen om te doen, het lukt je wel!
  Neem eens een kijkje op mijn blog! Het zou super zijn als je mij zou willen terug volgen 🙂
  Liefs,
  Laura

  Like

 3. Bij mij helpt het om dan iets totaal anders te lezen. Een magazine, strip of een totaal ander genre. En dan kom ik er uiteindelijk wel weer in. Ik had me voorgenomen in mijn vakantie veel te lezen maar helaas had ik net toen een leesdipje.

  Like

 4. Ik heb sinds december vorig jaar last van een leesdip die nooit helemaal lijkt te verdwijnen. Af en toe lukt het me om volledig weg te duiken in een boek maar meestal ben ik me door mijn boeken aan het heen ploeteren. Waar ik normaal een boek op enkele uren uitlees is het nu echt een paar bladzijden hier en drie dagen later nog eens een aantal. De enige oplossing die ik kan bedenken is net als tijdens de OhMyBookathon zoveel mogelijk offline gaan en uitsluitend lezen maar er zijn jammer genoeg nog steeds andere zaken die gedaan moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat werkt voor mij inderdaad ook wel goed. Telefoon uitzetten, zodat ik helemaal niet gestoord kan worden. Maar inderdaad er zijn ook nog veel andere dingen die gedaan moeten worden helaas. Balen dat je al zo lang in een leesdip zit, hopelijk krijg je snel de zin om te lezen weer terug.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.