Favoriete contemporary boeken

Eigenlijk lees ik niet zo heel veel contemporary boeken. Meestal pak ik toch eerder een fantasy of een science fiction boek op. Van die boeken waar je echt even helemaal in een andere wereld zit. Toch vind ik zo op zijn tijd een goede contemporary ook heel fijn. Vooral als ze een goede boodschap uitdragen of gewoon omdat je bij sommige contemporary’s zo lekker weg kan zwijmelen. Vandaag deel ik vijf van mijn favorieten met jullie en ik moet zeggen dat de keuze best lastig was.

 

De Kids of Appetite – David Arnold

Bruno Victor Benucci III en Madeline Falco hebben een verhaal te vertellen. Het begint met de dood van Vics vader en eindigt met een moord. De politie van Hackensack wil heel graag horen wat er allemaal is gebeurd. Maar dit verhaal is niet zomaar verteld.

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

De Kids of Appetite is een boek dat je leest met een lach en een traan. De schrijfstijl is heel erg poëtisch, dus daar moet je wel van houden, maar persoonlijk vond ik dit echt een ontzettend goed boek.

Recensie

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Dit is misschien wel één van mijn favoriete boeken van dit jaar. Ik vond Aristoteles & Dante echt een heel mooi verhaal en de boodschap die de schrijver naar voren wil brengen is ook prachtig. Net als De Kids of Appetite heeft dit boek ook wel een redelijk poëtische schrijfstijl, maar ik kon daar alleen maar heel erg van genieten.

Recensie

Everything Everything – Nicola Yoon

Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…

Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde

Dit is een heerlijk zwijmelboek, maar het is meer dan dat. Het gaat ook over hoe het is om je hele leven lang al binnen opgesloten te zitten én over risico’s die we nemen voor de liefde.

Recensie

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Ik hou van Simon. Dit boek is zo ontzettend lief en heeft een hele krachtige boodschap. Bovendien zit het vol met Harry Potter verwijzingen en met Oreo-koekjes. Wat is er nou beter dan dat?

Recensie

Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

Anna and the French Kiss is een boek met een heel hoog zwijmelgehalte. Parijs, knappe jongen, eigenlijk alle ingrediënten voor een liefdesverhaal. Ik vind dit boek heel grappig om te lezen en eerlijk is eerlijk ik heb een kleine crush op Étienne.

Wat is jouw favoriete contemporary boek?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s