Boekenkast tour

Een tijdje geleden heb ik mijn boekenkasten weer eens opnieuw ingedeeld. Ik had een aantal nieuwe boeken en daar moest ik weer ruimte voor maken. Bovendien vind ik het ook altijd wel leuk om mijn boeken weer eens anders neer te zetten. Aangezien mijn boekenkasten er nu dus weer heel anders uitzien, leek het mij wel weer eens leuk om een boekenkast tour te doen. Want wie houdt er nou niet van om iemand anders zijn boekenkast te bekijken?

20180706_110253

Om te beginnen zijn dit mij twee boekenkasten naast elkaar. Zoals je ziet staan ze behoorlijk vol met boeken, maar ook met andere spulletjes die ik nergens anders kwijt kan. Ik ben nog steeds heel blij met deze twee Billy-boekenkasten van IKEA.

20180706_110307.jpg

Op de bovenstaande foto zie je de bovenste twee planken van de grote kast. Bovenin staan een aantal souvenirs van vakantie, twee kaartjes van mijn vriend en mijn middelbare school diploma. Op de plank daaronder staat een groot deel van mijn Young Adult boeken, hardcover en paperback en per uitgeverij gesorteerd. Het mooist op deze plank vind ik de boeken van Marissa Meyer, want die staan zo prachtig naast elkaar

 

20180709_131217.jpg

Daaronder op de plank staan nog een aantal YA-boeken. Eerst nog een paar Nederlandstalige en daarna mijn Engelstalige Young Adults. En verder nog twee sprookjesboeken, zowel die van de Gebroeders Grimm als van Hans Christian Andersen.

20180706_110326

Als we verder gaan naar beneden komen we bij de kinderboeken. Zoals je kan zien heb ik een hele verzameling van Carry Slee, haar boeken las ik vroeger immers heel graag. Het mooiste boek op deze plank is zeker weten Bravelands, want die cover is zo prachtig.

Op de plank daaronder staan wat boeken die niet per se bij elkaar horen, maar die ik nergens anders kwijt kan. Mijn New Adult boeken en de dichtbundels van Rupi Kaur onder anderen. En aan de andere kant mijn reisgidsen. Op de onderste plank van deze kast, die ik niet apart op de foto heb gezet, staan nog een aantal fotoboeken.

20180706_110341

Naast de grote Billykast, heb ik ook nog een lagere. Deze kocht ik toen ik op kamers ging in Amsterdam, omdat ik daar ook graag een boekenkast wilde hebben, maar geen ruimte had voor een hele grote kast. Zo kon ik toch ook een paar boeken op mijn kamer zetten. Inmiddels zijn de twee boekenkasten dus herenigd en ik moet zeggen dat ik ze heel mooi bij elkaar vind staan.

20180706_110353

De bovenste plank is mijn Harry Potter-plank. Gewoon omdat Harry Potter een eigen plank verdient. Overbodig om te zeggen dat ik de geïllustreerde versie het mooiste boek op deze plank vind denk ik. De boekenlegger die hier tussen in ligt, is trouwens mijn favoriete boekenlegger al ben ik daardoor wel altijd bang dat ik hem kwijtraak. Ik kocht deze boekenlegger op vakantie in Zweden.

20180706_110401

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste twee planken. Er zit niet echt een hele duidelijke lijn in, maar op de bovenste staan in ieder geval al mijn thrillers en op de onderste staat voornamelijk literatuur, zowel Nederlandse als buitenlandse. Op de plek van het gat op de onderste plank staat normaal nog To Kill a Mockingbird maar die had ik uitgeleend aan mijn vriend op het moment dat ik de foto’s maakt.

Hopelijk vonden jullie het leuk om weer eens een kijkje te nemen in mijn boekenkasten. Ik vind dat zelf in ieder geval wel altijd heel leuk om bij andere te doen.

Advertenties

Een gedachte over “Boekenkast tour

  1. Musquito zegt:

    Ik ben nog maar een jaartje aan het lezen, nu ik een e-reader heb. Ik vind papieren boeken niet zo handig. Ik heb mij wel altijd afgevraagd hoe iemand zijn boeken sorteert in een kast. Mijn papieren collectie is zo klein dat ze op grootte gesorteerd liggen in mijn lade van mijn nachttafeltje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s