Tiny pretty Things – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Eerder dit jaar keek ik de Netflix-serie Tiny Pretty Things. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat ik nog niet gelezen had. Onlangs schafte ik het boek aan via de B-keuze sale van Blossom Books. Licht beschadigd, maar daardoor wel voor een goedkopere prijs. De serie vond ik best goed, dus ik was benieuwd wat ik van het boek zou gaan vinden.

De wereld van Ballet

Gigi, Bette en June zijn alle drie leerlingen van een exclusieve balletschool in Manhattan.Ze behoren tot de beste dansers van de school, maar dat succes heeft ook een keerzijde. In een wereld waarin alleen de beste zijn telt, is het maar de vraag wie je kan vertrouwen. De persoon die je vriend lijkt, is misschien wel je grootste vijand die er alles aan zal doen om de hoofdrol te kunnen dansen.

Gigi is nieuw op school en wil het liefste alleen maar dansen, maar dat zou wel eens haar dood kunnen worden. Bette lijkt het perfecte leven te hebben, maar de wil om uit de schaduw van haar zus te kunnen stappen, haalt een gevaarlijke kant in haar naar boven. Ondertussen moet June dit jaar een hoofdrol zien te bemachtigen. Anders haalt haar moeder haar van school en is haar danscarrière voorgoed voorbij.

Tiny pretty things vertelt het verhaal van deze drie jonge meiden, die er alles voor over hebben om de prima ballerina te worden.

Gemene hoofdpersonages waar je sympathie voor krijgt

Het verhaal in Tiny pretty things wordt afwisselend verteld vanuit Gigi, Bette en June. Zo leer je ze alle drie goed kennen en ontdek je ook tegen welke obstakels ze oplopen in hun dagen vol dansrepetities, concurrentiestrijd en strenge diëten. Hoewel je de meiden makkelijk kan gaan haten door de gemene acties onderling, slagen de schrijvers er door de achtergrond van de meiden te schetsen in dat je toch sympathie voor hun kan opbrengen.

Dansend door het verhaal

Tiny pretty things weet je aandacht het hele verhaal lang vast te houden. Er gebeurd bijna elk hoofdstuk wel iets, maar dat wil niet zeggen dat het verhaal onduidelijk wordt. Het verhaal wordt verteld uit drie perspectieven en deze hebben allemaal echt hun eigen stem, waardoor ze goed te onderscheiden zijn. Na afloop van een hoofdstuk wil je alleen maar doorlezen. Er worden vrij veel ballettermen in het boek gebruikt, maar ook als je hier net als ik helemaal geen verstand van hebt, is het verhaal prima te volgen. Hoewel de Netflixserie op dit boek gebaseerd is, zijn ze zeker niet een op een hetzelfde. Hierdoor blijft het verhaal ook interessant als je de serie al gezien hebt. Het boek eindigt met een behoorlijke cliffhanger, waardoor ik ook benieuwd ben geworden naar het vervolgdeel.

Titel: Tiny pretty things

Auteurs: Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Waardering: 4 uit 5.

Eén gedachte over “Tiny pretty Things – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.