Manuscriptredactie

Wanneer je eindelijk klaar bent met je manuscript en dit op wil sturen naar een uitgeverij is dit natuurlijk heel spannend. Wil je jouw kansen op uitgave vergroten? Of wil je jouw boek in eigen beheer uitgeven? Ik help graag om jouw droom een stapje dichterbij te laten komen door te zorgen dat er geen fouten meer zitten in jouw manuscript. Ik bied verschillende diensten aan die jou als auteur kunnen helpen.

Proeflezen

Als proeflezer lees ik jouw manuscript van begin tot eind. Aan het eind schrijf ik een leesrapport, waarbij ik in ga op verschillende aspecten van het verhaal. Ik benoem hierin zowel zwakke als sterke punten, omdat ik het belangrijk vind dat jij als auteur ook ziet waar je heel sterk in bent. Ik besteed hierbij aandacht aan:

  • De opening van het boek
  • De opbouw
  • De personages
  • Schrijfstijl
  • Overige punten die me zijn opgevallen

Tarief: €0,005 per woord (inclusief btw)

Tekstcorrectie

Bij tekstcorrectie kijk ik de tekst na op taal-, spel- en stijlfouten. Iedereen die schrijft leest snel over zijn eigen fouten heen en dus kan het ontzettend helpen om jouw manuscript nog door iemand te laten nakijken voordat je het opstuurt naar een uitgeverij of gaat uitgeven in eigen beheer. Ik help je graag om fouten uit jouw tekst te halen, zodat deze slordigheden geen belemmering zijn om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

Tarief: €0,007 per woord (inclusief btw)

Manuscriptredactie

Ik kan ook een combinatie van bovenstaande punten aanbieden. Ik controleer de tekst dan op fouten, schrijf een leesrapport en maak daarnaast ook nog aantekeningen in de kantlijn, zodat het duidelijk is waar je bij het herschrijven van het manuscript mee aan de gang kunt gaan.

Tarief: €0,008 per woord (inclusief btw)

Uitgeverijen

Ik bied deze diensten ook aan voor uitgeverijen. Ben jij als uitgever op zoek naar iemand die manuscripten nakijkt? Dan kun je ook contact met mij opnemen.

Contact

Wil je gebruik maken van een van deze diensten of nog meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via bookaliciousjourney@gmail.com.