Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reis

Eén van mijn favoriete boeken van 2021 was ‘De zeven echtgenoten’ van Evelyn Hugo geschreven door Taylor Jenkins Reid. Ik was dan ook heel benieuwd naar andere boeken van haar. Onlangs kwam de Nederlandse vertaling van ‘Malibu Rising’ uit: Het feest van de eeuw. Het boek speelt zich af in dezelfde sferen als Evelyn Hugo. Mijn verwachtingen waren dus hooggespannen.

Het jaarlijkse zomerfeest van Nina Riva in haar villa in Malibu is het feest van het jaar. De volledige jetset van LA kijkt naar dit feest uit. Behalve Nina zelf, die niet graag in de spotlight staat. Zeker dit jaar niet, nu ze al genoeg in de bladen is verschenen nadat ze is gedumpt door haar beroemde echtgenoot. Haar broers en zus hebben elk zo hun geheimen die deze nacht aan het licht lijken te gaan komen en die de onderlinge band kunnen gaan beïnvloeden. En als het ochtend wordt is de villa in vlammen opgegaan…

Het verhaal speelt zich volledige gedurende één dag en nacht af. Dit betekent echter niet dat er weinig gebeurd. In tegendeel zelfs. Ten eerste wordt er regelmatig teruggeblikt naar het verleden en ten tweede hebben de broers en zussen Riva alle vier een erg interessant leven waar genoeg over te vertellen valt.

De sfeer van het Hollywood/Malibu van de jaren ’80 is in Het feest van de eeuw ook weer goed neergezet door Taylor Jenkins Reid. Als lezer ben je bijna onderdeel van het leven daar en de personages voelen levensecht aan. Dat maakt dat je door de pagina’s heen vliegt. Vooral ook omdat je weet dat de villa af gaat branden en je niet kan wachten om erachter te komen wat er zich tijdens het feest van de eeuw dan precies heeft afgespeeld.

Het feest van de eeuw is een mooi verhaal over vier surfende broers en zussen en hun beroemde en beruchte vader. Het gaat over familiebanden en geheimen. Het boek kan wat mij betreft niet tippen aan ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’, maar toch is het een heel goed boek waardoor ik alleen maar nieuwsgieriger ben geworden naar de andere boeken van Taylor Jenkins Reid.

Titel: Het feest van de eeuw

Oorspronkelijke titel: Malibu Rising

Auteur: Taylor Jenkins Reid

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Flaptekst:

Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…
Het feest van de eeuw is een adembenemende roman over een onvergetelijke nacht in het leven van een beroemd gezin. Een dramatische nacht, waarin ieder van hen voor een keuze komt te staan met gevolgen voor hen allemaal…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.