To be read: Ongelezen boeken in mijn boekenkast

Er was een tijd dat de helft van de boeken in mijn boekenkast nog ongelezen was. Op een gegeven moment vond ik dat dit echt niet verder kon en besloot ik dat ik pas weer nieuwe boeken mocht kopen als ik een groot deel van deze ongelezen boeken gelezen had. Inmiddels is het aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast sterk afgenomen. Voor een groot deel komt dit denk ik wel, omdat ik nu ik op mijzelf woon eigenlijk niet zo veel geld per maand meer over heb om boeken van de kopen. Dit vind ik aan de ene kant natuurlijk heel jammer, maar het heeft mij wel de gelegenheid gegeven om de boeken die ik al in mijn bezit had eens te gaan lezen. Ik kan nu met trots mededelen dat er nog maar zeven ongelezen boeken in mijn boekenkast staan.

Pride and Prejudice – Jane Austen

De uitvoering van dit boek die ik heb vind ik echt heel mooi. Waarschijnlijk is dat ook de grootste reden dat ik het boek gekocht heb. Ik wil het boek ook echt wel een keer gaan lezen, maar ik heb me er tot nu toe nog niet echt toe kunnen zetten. Toch maar eens gaan beginnen dit jaar.

Go set a watchman – Harper Lee

Dit boek kocht ik een half jaar geleden ongeveer. Ik had toen net To kill a mockingbird gelezen. Ik ben er in die tijd niet echt aan toe gekomen om aan dit boek te beginnen door drukte met mijn studie. Nu zou ik er wel aan willen beginnen, maar wil ik eigenlijk To kill a mockingbird nog een keer re-readen om het verhaal weer even vers in mijn geheugen te hebben. Nu gaan we toevallig met de boekenclub van mijn studievereniging To kill a mockingbird bespreken in april. Daarna moet ik Go set a watchman maar eens gaan lezen.

De consequenties – Nina Weijers

De consequenties kreeg ik aan het begin van dit collegejaar gratis op de universiteit. Op de VU hebben wij elk jaar een gastschrijver die verschillende activiteiten organiseert door het jaar heen. Dit jaar is dat Nina Weijers. Omdat ik studeer aan de Faculteit de Geesteswetenschappen krijgen wij nogal veel mee van de ‘vrije schrijver’. Bij de opening van het jaar kregen wij allemaal dit boek gratis.

Oliver Twist – Charles Dickens

Ik wil deze klassieker al heel lang lezen. Ik heb het boek volgend mij ook al meer dan een jaar in mijn bezit. Ik was toen met mijn moeder naar het Dickens Festijn in Deventer en toen heb ik dit boek gekocht. Ik heb er niet echt een reden voor dat ik dit boek nog niet gelezen heb eigenlijk, behalve dat ik me er misschien iets meer toe moet zetten om Engelse literatuur te gaan lezen en sneller maar weer naar een Young Adult grijp.

De overgave – Arthur Japin

Dit boek kocht ik in een hele goede deal. Twee hardcovers van Arthur Japin voor 20 euro. Ik wilde Een schitterend Gebrek toen heel graag hebben, want ik vind dat boek echt geweldig, maar ik had hem op dat moment nog niet in mijn bezit. Ik moet de Overgave ook maar eens gaan lezen, want ik ben benieuwd of ik deze net zo goed vind.

Madame Bovary – Gustave Flaubert

Dit boek kreeg ik ooit cadeau, maar op een of andere reden trekt het verhaal me niet zo. Toch vind ik dat ik het wel moet gaan lezen, want het kan alleen maar meevallen als je er zo in gaat natuurlijk en misschien valt het wel hartstikke mee.

Romeo and Juliet – Shakespeare

Oh het mooie romantische liefdesverhaal. Ik ben in dit boek begonnen, maar ik vond het nogal lastig te lezen en heb het weer aan de kant gelegd. Helaas want ik was wel heel benieuwd naar dit boek. Dit verhaal doet me altijd denken aan toen ik nog op de toneelschool bij mij in het dorp zat als 10-jarige ongeveer en we dit stuk gingen spelen.

Al met al ben ik blij met hoe weinig ongelezen boeken ik nog in mijn kast heb staan. Wel wil ik deze ongelezen boeken echt nog een keer gaan lezen. In ieder geval heb ik het koopverbod voor mezelf wel weer opgeheven. Mooi op tijd, want het is natuurlijk Boekenweek deze week!

Tot de volgende keer!

Bianca

Hoeveel ongelezen boeken hebben jullie in je boekenkast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.