Recensie | De erfenis van Richard Grenville (De verborgen universiteit #1) – Natalie Koch

Gisteren las ik het eerste deel van De verborgen Universiteit trilogie uit. Benieuwd wat ik hier van vond? Lees dan verder!

Algemene informatie

Titel: De erfenis van Richard Grenville (De Verborgen Universiteit #1)
Auteur: Natalie Koch
Uitgever: Querido
Jaar: 2012
Aantal bladzijde:624
Genre: Fantasie, young-adult
Oordeel: 4/5

Inhoud

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis brengt haar in contact met magi, een bevolkingsgroep met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie, leert haar krachten ontwikkelen, ontdekt ze dat Londen vol verborgen plekken zit, van geheime kelders en kroegen tot spookmetrostations, en leert ze vooral dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze verborgen wereld.
Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een geheimzinnige bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom? Als ze gevangen raakt in een wereld waarin de alledaagse wetten niet meer gelden, moet ze alles wat ze heeft geleerd uit de kast trekken om haar eigen leven en dat van vele anderen te redden. (bol.com)

Oordeel
Dit was het eerste fantasyboek van een Nederlandse auteur dat ik las. En ik moet zeggen dat het me zeker niet tegenviel. Mijn verwachting dat het boek veel weg zou hebben van Harry Potter kwam zeker wel uit, maar toch vond ik dit boek op zijn eigen manier ook ontzettend leuk om te lezen. Toch vielen de overeenkomsten met Harry Potter niet te missen. Zeker de eerste helft van het boek kwam ik vaak herkenbare situaties tegen uit de Harry Potter-serie.

Het boek las ontzettend snel. Ondanks dat het boek meer dan 600 pagina’s heeft, vloog ik er zo doorheen. Koch schrijft heel levendig, waardoor het totaal niet moeilijk is om snel door te lezen. De geschiedenisstukken zijn soms wat langdradig geschreven, maar deze stukken worden perfect afgewisseld met wat meer actie.

Wat mij wel een beetje tegenviel van het boek is dat de ‘raadselachtige’ gebeurtenissen die in de omschrijving van het boek genoemd worden pas heel laat ook echt gebeuren. De eerste 200 bladzijde van het boek gebeurd er vrij weinig. Ik kwam aan het begin hierdoor best wel moeilijk in het boek. Maar ik moet zeggen dat het na die eerste 200 pagina’s ruimschoots goedgemaakt wordt.

Al met al vind ik dit boek erg sterk. Ik ga zeker de vervolgboeken ook lezen en ik heb hele hoge verwachtingen hierover. Hopelijk gaat dat niet tegenvallen. Wat mij betreft mogen we van mij nog veel meer fantasyboeken van Nederlandse bodem verschijnen, als ze met zo goed zijn als De verborgen universiteit

Tot de volgende keer!

Bianca

Wat vinden jullie van het eerste deel van De verborgen universiteit?

 

Eén gedachte over “Recensie | De erfenis van Richard Grenville (De verborgen universiteit #1) – Natalie Koch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.