Favorite Places #3: Riga

Vorig jaar april was ik met mijn studievereniging naar Riga (Letland). Ik zat dat jaar ook in de reiscommissie en heb deze reis dus ook georganiseerd. Alleen het organiseren was al heel leuk, al die voorpret en uitzoeken wat er allemaal te doen is.Maar de week in Riga was ook echt fantastisch en ik heb hier echt heel veel mooie dingen gezien. Benieuwd wat je allemaal kan doen in Riga? Lees dan verder!

Het eerste wat ik over Riga moet zeggen, het was koud. We waren hier in April en dat was misschien nog iets te vroeg om in deze stad te zijn, maar het was er zeker niet minder leuk om (behalve misschien de bevroren vingers tijdens de fietstocht). Daarnaast was er één ding wat ons allemaal heel erg opviel aan de Letse bevolking. Als je op straat loopt, zie je mensen maar zelden lachen. Dit was echt heel erg opvallend en we hebben het hier ook vaak over gehad tijdens onze reis. Ik denk dat dit komt omdat Letland nogal geleden heeft in zowel de Tweede Wereldoorlog als de invloed van de Sovjet-Unie.

Oké genoeg geklaagd over het weer en de mensen, want in Riga zijn zoveel mooie pareltjes te vinden dat ik daar veel liever over vertel. Ik had het net al over een fietstocht, met bevroren vingers, en dit is echt een aanrader. Onder leiding van een gids zijn we een deel van de stad doorgefietst en dit was een hele interessante tour. Hieronder zien jullie een foto-impressie van de fietstour.

 

Naast de fietstour deden wij nog een tour en die was echt perfect voor mij. Een van mijn allergrootste hobby’s, naast lezen, is fotograferen. Ik was dus ook van te voren al heel enthousiast over de Analoge fotografie tour en het was echt heel leuk om te doen. Onder leiding van een gids kregen wij uitleg over het gebruik van de analoge camera, hoe je het beste foto’s kunt maken en kregen we nog wat uitleg bij mooie plekjes in de stad. Ik heb zoveel foto’s gemaakt tijdens deze tour, sommige ook echt mislukt,  en hieronder zien jullie een overzicht. Deze tour is echt een aanrader als je van fotograferen houdt.

Een van de indrukwekkendste dagen tijdens mijn verblijf in Riga vond ik de dag dat we naar het concentratiekamp Salaspils gingen. Van het concentratiekamp is niks meer overgebleven, maar op de plaats van het voormalige concentratiekamp staan nu grote betonnen beelden en een herdenkingscentrum. Heel indrukwekkend om op deze plaats aanwezig te zijn.

 

En dan heb ik nog een ultieme tip voor de boekenwurmen. Ik was gelukkig op reis met een hele grote groep boekenliefhebbers, een voordeel van het doen van een studie aan de letterenfaculteit, en op een gegeven moment kwam iemand erachter dat er een hele leuke boekwinkel met tweedehands Engelse boeken in Riga is.De naam van deze winkel is Roberts Books, zoek vooral op als je van plan bent om Riga te gaan bezoeken.  Aan deze winkel heb ik natuurlijk een bezoekje gebracht. Het was echt een superschattig zaakje, vooral ook van de buitenkant.  De quote boven de deur is ook echt heel leuk en zo waar: “The worst thing about new books is that they keep us from reading old ones.”

roberts-books-riga-(by-diana-lace)

 

Na al dat sightseeën moet er natuurlijk ook gegeten worden. Ik heb echt voor zowel de lunch als voor het diner echt een hele goede aanrader. Als je wilt lunchen in Riga raad ik je Street Fries aan. De naam van dit restaurant beschrijft niet helemaal wat ze er hebben. Het is namelijk een zaak met allemaal pannenkoeken, waaronder ook de variant Dutch Pancakes (eigenlijk poffertjes). Echt heerlijk! Ik moet ook bekennen dat ik hier meer dan één keer geluncht heb. Voor het avondeten raad ik Il Patio aan. Dit is een Italiaans restaurant met betaalbaar en heel lekker eten. Ik heb hier tijdens mijn verblijf twee avonden gegeten en zowel de pasta als de pizza waren heerlijk. Ook de tiramisu is hier echt goed. Ik raad je echt af om Lets te gaan eten. Wij hebben dit één avond gedaan, maar ik vond dit niet echt lekker. Nu moet ik ook zeggen dat ik niet zo van vlees hou en dat eten ze in Letland echt heel veel. Het Italiaanse restaurant was dus een goed alternatief.

2015-04-09 12.41.28
The famous “Dutch Pancakes”

Ik heb echt een heerlijke week gehad in Riga en ik raad deze stad echt aan iedereen aan. Als ik er niet met de studievereniging heen was gegaan, had ik waarschijnlijk nooit aan Riga als vakantiebestemming gedacht. Ik vind dit ook altijd zo mooi aan mijn reizen met de studievereniging, omdat de reis meestal naar een iets minder voor de hand liggende bestemming gaat. Zo leer je mooie nieuwe plekken kennen die je anders misschien nooit bezocht had. Over tweeënhalve week ga ik bijvoorbeeld naar Marrakesh en Casablanca met de studievereniging en ik heb er heel veel zin in.

Tot de volgende keer!

Bianca

Zijn jullie wel eens naar Riga geweest of zouden jullie er heen willen?

 

2 reacties op “Favorite Places #3: Riga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.