Recensie | Waar het licht is – Jennifer Niven

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen? (bol.com)

 

Algemene informatie

Titel: Waar het licht is
Auteur: Jennifer Niven
Uitgeverij: moon
Jaar: 2015
Aantal bladzijden: 336
Genre: Young Andult
Waardering: 3,5/5

Oordeel

Mijn verwachtingen voor dit boek waren van tevoren hooggespannen. Ik had namelijk al van meerdere mensen gehoord dat ze dit een goed boek vonden. Hierdoor vond ik het heel jammer dat ik maar moeilijk in het verhaal kwam. Over de eerste honderd bladzijde heb ik denk ik een week gedaan en daarna heb ik het boek aan de kant gelegd, omdat ik een week op vakantie ging. Daarna pakte ik het boek weer op en nog steeds kwam ik er niet echt in. Tot de laatste honderd bladzijden toen kon ik het boek niet meer wegleggen en wilde ik alleen maar weten hoe het verhaal van Violet en Finch zou aflopen.

Waarom ik zo moeilijk in het boek kwam, weet ik eigenlijk niet. Het niet zo dat ik het boek niet goed vond, maar het verhaal kwam wel wat langzaam op gang. Ook had ik er in het begin wat moeite mee om me in te leven in Violet en Finch. Naarmate het boek vorderde ging dit wel wat makkelijker, omdat ik toen het idee had dat ik de personages beter had leren kennen.

Hoewel ik vond dat het verhaal wat langzaam op gang kwam, vond ik het begin wel goed. Het verhaal begint meteen midden in de levens van Violet en Finch boven op de klokkentoren er is dus meteen wat actie en dat helpt om je aandacht er bij te houden. Na dit eerste hoofdstuk vond ik de actie echter een tijd wat afnemen, waardoor mijn aandacht wat verslapte.

Het einde maakte het boek wel weer goed voor mij, omdat dit voor een deel toch wat onverwacht was. Helaas heeft de rest van het boek mij een beetje teleurgesteld, daarom toch maar 3,5 sterren,

Fijne koningsdag allemaal en tot morgen!

Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.