Zweden dag 8: Nusnäs, Mora en Gesundaberget

Vandaag is alweer de laatste dag in Orsa voordat we verder zullen trekken naar onze laatste bestemming van deze reis.

Deze dag brengen we een bezoek aan het dorpje Nusnäs, waar de Dalarnapaardjes gemaakt worden, waar deze omgeving in bekend staat.Het was heel grappig om te zien hoe van een simpele houten plank hier paardjes in alle soorten en maten worden gemaakt.Bovendien waren er ook verschillende souvenirswinkeltjes hier en aangezien ik wel echt een souvenir wilde met een dalarnapaardje erop heb ik hier lekker even rondgeneusd. Helaas was alles best wel duur, maar uiteindelijk vond ik een hele mooie houten boekenlegger. Op het laatste moment zag ik ook nog een mooie tote bag met elanden erop en aangezien deze ineens wel heel goedkoop was, besloot ik deze ook mee te nemen.


Toen iedereen souvenirs had ingeslagen, reden we door naar Mora (wat ondanks de naam niks te maken had het bitterballen, frikandellen en andere frituurhapjes van het gelijknamende merk). Mora zou volgens de boekjes mooi zijn door de vele rode daken en een koperen dak, maar beide hebben we niet gezien. Daarnaast is Mora de finishplaats van de Vasaloppet, een 90 kilometer lange langlaufrace door Zweden.


Omdat er in Mora dus niet zoveel te beleven was, waren we daar snel weer weg. We reden nu richting de Gesundaberget, waar je met een stoeltjeslift naar boven kunt zodat je een prachtig uitzicht hebt over de twee meren waar Mora tussen in ligt, het Siljanmeer en het Orsameer.

Het was wel een beetje bewolkt, maar dat had juist een heel mooi effect, vooral op de foto’s.

wp-1469464601682.jpgwp-1469464378762.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.