Zweden dag 7: Orsa Rovdjurspark

Na twee lange dagen beginnen we vandaag lekker rustig. Eerst even boodschappen doen in Orsa en dan ’s middags naar het roofdierenpark dat grenst aan het vakantiepark waar we deze twee dagen verblijven. Het park ligt echt om de hoek en na vijf minuten de bordjes volgen, zijn we er al.

wp-1469121208844.jpg
In het park leven wolven, tijgers, lynxen, jachtluipaarden, ijsberen en vooral heel veel beren in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op hun natuurlijk habitat. Dit houdt in dat de verblijven heel erg bebost zijn en het dus flink zoeken kan zijn naar de beesten. We beginnen bij de wolven, maar die laten zich helaas nog niet zien. Dus maar verder door en veder op in  het park laten vooral de beren zich erg zien. Ze zijn enthousiast aan het spelen, zwemmen en er zijn zelfs een paar kleine beertjes te zien.


Het is flink klimmen in het park, wat tegen de berg op ligt, maar dit zorgt ook voor prachtige uitzichten op de omgeving. Tussen de regenbuien door is het geweldig om naar de spelende beren te kijken vanaf de verschillende houten platforms. Deze platforms zorgde er voor dat je goed de omgeving kon bekijken, maar ook dat je goed van bovenaf in de verblijven van de dieren kon kijken.


Helemaal boven zitten de tijgers die nogal lui zijn en die ik alleen maar heb zien slapen. Na het bezoek aan de tijgers dalen we weer langzaam af naar beneden, waar de wolven inmiddels wel tevoorschijn zijn gekomen. Ze zijn door hun snelheid helaas wel heel moeilijk op de foto te zetten.


Aan het einde van het park eten we nog een ijsje (alweer Ben & Jerry’s Cinnamon Buns, een kleine verslaving inmiddels) en dan terug naar ons huisje. Daarna besluiten mijn moeder en ik om nog een wandeling te maken over het vakantiepark wat nog best flink klimmen was.

Na het eten besluiten we om nog een wandeling te maken, want de zon is inmiddels weer flink gaan schijnen. We lopen naar het meertje op het park en lopen vanaf daar door de bossen, met moeras, grafstenen, houten plankjes en een prachtig uitzicht op het meertje.

Deze dag heb ik dus best wel veel gelopen en had de volgende dag ook best wel wat pijn in mijn benen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.