Recensie | PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Aan alle jongens van wie ik hield was een boek dat ik tegen mijn verwachtingen in echt geweldig vond en over het vervolg PS ik hou nog steeds van je had ik al zoveel goede recensies gelezen. Dit maakte dat mijn verwachtingen voor dit boek hooggespannen waren. Helaas werden mijn verwachtingen niet helemaal waargemaakt, ondanks dat ik het verhaal best vermakelijk vond. Waarom niet? Dat lees je in deze recensie!

Titel: PS ik hou nog steeds van je

Serie: Aan alle jongens van wie ik hield

Auteur: Jenny Han

Uitgeverij: Moon

Aantal bladzijden: 258

Genre: Young Adult, Contemporary

Waardering: 3/5 sterren

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens? PS ik hou nog steeds van je is het vervolg op het feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield, en toont eerste liefde door de ogen van de onvergetelijke Lara Jean.

Aan het einde van Aan alle jongens van wie ik  hield begint Lara Jean aan een brief aan Peter en aan het begin van het tweede deel maakt ze deze af. Na een tijdje gedaan te hebben alsof ze verliefd is op Peter, is ze echt verliefd op hem geworden. Ik vond het heel leuk dat het boek weer met een brief begint, want dat is natuurlijk wel een beetje het ding van Lara Jean.

“Mensen komen en gaan in het leven. Een tijdlang betekenen ze alles voor je. En dan plotseling niet meer. Je weet nooit hoelang je hen bij je kunt houden.”

Het boek leest lekker vlot en ik had het dan ook in een dag uit. Helaas wist het verhaal mij veel minder te boeien dan in het eerste deel. Ja de personages vind ik nog steeds geweldig. Vooral de band tussen Lara Jean en haar zusjes is weer zo mooi omschreven. Hoe ze alles met elkaar delen en steeds voor elkaar klaarstaan.  Ik vind het echt heerlijk dat deze familieband zo mooi wordt beschreven. Vooral Kitty het tienjarige zusje van Lara Jean is zo leuk. Haar wil iedereen wel als zusje hebben. Daarnaast vond ik de jongen uit het verleden waar Lara Jean gevoelens voor krijgt ook echt een onwijze cutie. De scènes tussen hem en Lara Jean zijn gewoon zo ontzettend schattig.

“Mijn oma heeft me een Koreaans woord geleerd: jung. De verbintenis tussen twee mensen die niet kan worden verbroken, zelfs niet als de liefde omslaat in haat. Dan heb je nog steeds al die oude gevoelens voor elkaar die je niet kunt afschudden. Ze hebben voor altijd een plekje in je hart.”

Nee waar ik me aan ergerde in dit boek is Lara Jean. En je ergeren aan de hoofdpersoon van het boek dat maakt het boek natuurlijk altijd al minder leuk om te lezen. Ik vond haar gewoon zo ontzettend obsessief bezig met Peter en ook echt zo ontzettend jaloers om elk klein dingetje. En ik weet dat ze nog jong is en het haar eerste liefde is, maar ik ging me er gewoon zo erg aan ergeren op een gegeven moment. Waarschijnlijk had ik dit minder irritant gevonden als ik een aantal jaar jonger was geweest, maar nu vond ik het allemaal best wel kinderachtig overkomen.

“Misschien ben ik gewoon verliefd op de liefde! Dat klinkt zo erg nog niet.”

Ik vond het boek dus best wel vermakelijk en zeker wel oké om tussen studiedrukte in te lezen. Het is een lekker feel-good boek waar je zeker een eenieder humeur van krijgt. De familiebanden zijn net als in het eerste deel weer erg belangrijk wat ik echt een pluspunt vind van deze serie. Helaas werd mijn plezier een beetje bedorven doordat ik me zo ergerde aan Lara Jean, maar ik kan me zeker voorstellen dat andere mensen dit boek wel helemaal geweldig vinden. Het was alleen niet helemaal iets voor mij, daarom krijgt het boek van mij 3 sterren. Toch denk ik dat ik het vervolg wel ga lezen als die uitkomt, want van deze serie krijg je sowieso een goed humeur.

Eén gedachte over “Recensie | PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.