A Series of Unfortunate Events 

Een maand geleden kwam de Netflix originals serie A Series of Unfortunate Events online op Netflix. De serie is gebaseerd op de boeken van Lemony Snicket waar eerder ook al een film van verschenen was. De film heb ik nooit gezien, maar een deel van de boeken heb ik heel lang geleden wel een keer gelezen. Ik was best wel benieuwd naar de serie en wilde deze direct toen hij online kwam kijken. Toch kwam het er steeds niet echt van (druk leven enzo). Afgelopen week keek ik eindelijk de laatste paar afleveringen van het eerste seizoen en vandaag kunnen jullie lezen wat ik van deze serie vond.

A Series of Unfortunate Events is een Amerikaanse dramaserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 13 januari 2017.

Na het verlies van hun ouders in een mysterieuze brand, moeten de drie Baudelaire kinderen hun wederwaardigheden onder ogen zien in een poging om hun duistere familiegeheimen te onthullen.

“Look away, look away.”

De serie draait om het leven van de kinderen Violet (de uitvinder), Klaus  (de boekenworm) en schattige peuter Sunny  (die houdt van bijten). De Baudelaire kinderen zijn hun ouders verloren door een brand. Na dit verlies worden ze ondergebracht bij graaf Olaf  (Patrick Neil Harris, Barney in how I met your mother) en dat is het begin van een hele reeks aan vreselijke gebeurtenissen.

Belangrijk bij deze serie is denk ik dat je het niet te serieus neemt. Het is allemaal heel erg over de top, maar dat is wel wat deze serie zo leuk maakt. Al is leuk misschien niet helemaal het goede woord. De kinderen maken namelijk zulke vreselijke gebeurtenissen mee, dat het een beetje raar is om dit leuk te noemen. Toch vond ik de serie echt heel erg vermakelijk. Er zit best wel veel humor in deze serie. Wel een beetje met een zwart randje maar als je daarvan houdt dan is deze serie echt geweldig.

Daarnaast is de serie ook gewoon super frustrerend. De kinderen zijn heel erg slim en alle volwassenen zijn heel erg dom. Dit zorgt ervoor dat kinderen steeds niet gelooft worden, waardoor ze steeds in verschrikkelijke situaties terecht komen.

De vormgeving van het decor vond ik echt prachtig. Hoewel er wel duidelijk gebruik gemaakt is van een green screen. Dit zorgt echter wel voor een heel mooi vormgegeven decor, wat kinderen waarschijnlijk heel erg zal aanspreken  (de serie is tenslotte in eerste instantie een kinderserie). Het acteerwerk kon soms wat beter, maar dat zie je wel vaker in nieuwe series. Toch vond ik wel dat je aan de acteurs zag dat ze plezier hadden in het maken van deze serie. Vooral Neil Patrick Harris vond ik echt heel goed in zijn rol als graaf Olaf, al vond ik het soms wel moeilijk om niet Barney uit himym te zien. Vooral omdat ik deze serie de afgelopen maanden ook aan het kijken was.

Het verhaal wordt begeleid door Lemony Snicket  (Patrick Warburton) die regelmatig in een scène verschijnt om uitleg te geven aan de kijker. Hiermee worden ingewikkelde situaties uitgelegd, wordt er soms al vast een beetje vooruit geblikt of wordt er verwezen naar een andere situatie die tegelijkertijd plaatsvindt.

Ik heb het eerste seizoen van deze serie echt met plezier gekeken en ben dan ook heel benieuwd naar het volgende seizoen. Dit is echt de perfecte serie om na een lange dag te kijken, omdat je er ondanks de vreselijke gebeurtenissen die de Baudelaire kinderen overkomen toch een goed gevoel van krijgt.

Hebben jullie deze serie al gezien?

Eén gedachte over “A Series of Unfortunate Events 

  1. Pingback: Week diary #15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.