Favorite places #7: Bretagne

De vorige keer had ik in deze rubriek ook al een plek in Frankrijk (de Franse Alpen). Weer een plek in Frankrijk is dus wel een beetje afgezaagd, maar toen ik laatst mijn foto’s van mijn vakantie in Bretagne tegenkwam, wilde ik deze gewoon heel graag aan jullie laten zien. Ik vind de natuur in Bretagne namelijk echt prachtig en ik zou hier echt zo nog een keer op vakantie gaan.

Huelgoat

Huelgoat is een plaatsje in een bosrijk gebied. In de bossen rond Huelgoat zijn verschillende grotten en steenformaties in bijzondere vormen te vinden.


Quiberon

Quiberon is een schiereiland waarop verschillende soorten landschappen te vinden zijn. Ruige kust in het westen, zandstranden in het oosten.


Pointe du Raz

Nog zo’n prachtig gebied aan de zee. Steile rotsen en een helderblauwe zee. Met uitzicht op het eiland Ile de Sein en de vuurtoren van Ar Men.


Gorges de Toul-Goulic

Een rivier die gedurende 300 meter volledig onder rotsen verdwijnt. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook wel een beetje.


Phare d’Eckmühl

Met 65 meter hoog is dit één van de hoogste vuurtorens op de wereld. En dat zorgt voor een prachtig uitzicht vanaf boven.


Pointe de la Torche


Quimper

Quimper is een historische stad. Met smalle steegjes en vakwerkhuizen.


Pointe de Pen-hir

Vlakvij Cameret sur mer ligt deze ruige kust. Een gebied met hoge rotsen en kleurrijke plantjes.


Saint-Malo

Saint-Malo is een havenstad, waarvan de oude stadsmuur nog intact is. Binnen deze stadsmuur vind je het oude centrum van het stadje.


Mont Saint-Michel

Ja ik weet het. Mont Saint-Michel ligt niet in Bretagne, maar in Normandië. Maar tijdens mijn vakantie in Bretagne ben ik ook in Mont Saint-Michel geweest en ik kan deze plaats echt niet weglaten uit mijn favorite places. Mont Saint-Michel is een rotsachtig getijdeneiland met een middeleeuwse abdij. Echt prachtig!

 

Zijn jullie weleens in Bretagne geweest?

 

 

 

 

 

Eén gedachte over “Favorite places #7: Bretagne

  1. Pingback: Week diary #15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.