5 Documentaires op Netflix

Naast de enorme hoeveelheid series en films op Netflix staan er ook veel documentaires op. Ik vind heel veel documentaires interessant om te zien, maar toch zet ik er maar zelden eentje op. Laatst zat ik weer eens een beetje door Netflix te bladeren en kwam ik weer een aantal documentaires tegen die ik echt wil gaan kijken. Vandaag deel ik een aantal documentaires met jullie. Sommige heb ik al gekeken en van andere ben ik nog van plan om ze te gaan kijken.

Auschwitz: The Nazis and the Final Solution

Ik heb altijd een grote interesse gehad voor de Tweede Wereldoorlog en vind documentaires hierover dan ook heel interessant om te kijken. Auschwitz: The Nazis and the Final Solution is een zesdelige documentaire over de achtergrond van Auschwitz en ‘het leven’ in Auschwitz. Ik vond dit een hele interessante documentaire waarin ik veel dingen over Auschwitz leerde die ik nog niet wist.

Duur: 6 afleveringen à 50 minuten

Planet Earth

Ook natuurdocumentaires kijk is graag. De natuur die je te zien krijgt is vaak prachtig en al die wilde dieren in hun leefomgeving is ook heerlijk om te zien. Planet Earth heb ik nog niet gekeken, maar dit is zeker wel een documentaire die hoog op mijn lijstje staat om te bekijken.

Duur: 10 afleveringen à 50 minuten

 

Amanda Knox

Dit is een documentaire over de Amerikaanse Amanda Knox die in Italië twee keer veroordeeld wordt voor moord en gek genoeg ook twee keer wordt vrijgesproken. Ik weet niet zo goed wat ik van deze documentaire moet verwachten, maar ik heb er al een aantal goede verhalen over gehoord.

Duur: 1 uur en 32 minuten

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Dit is een documentaire over het verwoestende effect van de bio-industrie op het milieu en hoe milieuorganisaties met deze informatie omgaan. Ook deze documentaire heb ik nog niet gezien, maar is er wel een waar ik heel erg benieuwd naar ben.

Duur: 1 uur en 30 minuten

The Confession Tapes

The Confession Tapes is een documentaire waarin moordzaken worden onderzocht waarvan de veroordeelden beweren dat hun bekentenis afgedwongen, onvrijwillig of vals is. Deze documentaire wil ik kijken op aanraden van mijn vriend, die Rechten gestudeerd heeft en dit soort dingen heel interessant vind. Hij vind deze documentaire echt een aanrader en zegt dat het echt bizar is hoe sommige bekentenissen worden verkregen.

Duur: 6 afleveringen à 45 minuten

Als ik dit zo allemaal schrijf, bedenk ik me dat ik echt vaker een documentaire wil opzetten, maar dat het daar eigenlijk veel te weinig van komt. Naast alle andere films, series en boeken heb ik daar soms gewoon te weinig tijd voor, terwijl ik het wel heel interessant vind. Kijk jij vaak naar documentaires? En welke vind jij echt aanraders?

Eén gedachte over “5 Documentaires op Netflix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.