Mijn tips voor Londen|Met o.a. Notting Hill, Shoreditch en Primrose Hill

Afgelopen weekend, van zaterdagochtend tot maandagavond om precies te zijn, was ik met mijn vriend naar Londen. Aangezien we allebei al eerder in Londen geweest waren, zochten we de wat minder standaard dingen op om te doen. Het leek mij wel leuk om vandaah wat tips met jullie te delen en er ook lekker veel foto’s bij te zetten, want zelf vind ik dat ook altijd heel leuk om naar te kijken. Bereid je voor op een lekker lang artikel, ik kan vast verklappen dat het drie geweldige dagen waren, waarin we ontzettend veel hebben gezien.

Notting Hill

Notting Hill is misschien wel mijn favoriete wijk van Londen. Dit weekend ben ik regelmatig door deze wijk heengekomen. We logeerde namelijk bij een vriend van Niels, die aan de rand van Notting Hill woont. Het staat er vol met allemaal gekleurde huizen wat de wijk een hele gezellige uitstraling geeft. Bovendien is er elke dag een markt op Portobello road, waar van alles te krijgen is en was het zaterdag ook heel gezellig met allemaal muziek.

 


De parken
De parken in Londen vind ik echt heerlijk plekken om tot rust te komen in deze drukke stad. Natuurlijk is dit niet echt iets wat je doet als het heel slecht weer is, maar de dagen dat wij er waren scheen de zon volop, ook al was het best koud, en alles was nog heel mooi in herfstkleuren waar ik helemaal vrolijk van werd. Vooral eekhoorntjes spotten in het St. James Park vind ik heel leuk om te doen.

 


Shoreditch
Ook Shoreditch vind ik een hele gezellige wijk. Wij waren hier op zondag en vooral de straat Brick Lane vonden wij toen heel erg leuk. Overal in deze vrij lange straat stonden foodtrucks en was er muziek. Duik vooral af en toe een zijstraatje in, want daar kan je prachtige graffiti kunstwerken spotten.

 


Musea
Veel musea in Londen zijn gratis en dat is fijn, want valt het dan tegen dan kan je makkelijk weer weggaan zonder dat je er heel veel geld aan hebt uitgegeven. Wij zijn deze keer alleen in het Natural History Museum geweest. Ik was daar de vorige keer dat ik in Londen was al geweest, maar mijn vriend was er nog nooit geweest en wilde er wel een keertje naar toe. Ik vind dit museum eigenlijk alleen al mooi door het mooie gebouw, maar ook de collectie is zeker een bezoekje waard.

 


Primrose Hill 
Primrose Hill is een heuvel waarop je een prachtig uitzicht hebt over Londen. Wij waren hier rond zonsondergang en dat maakte het toch al hele mooie uitzicht nog bijzonderder. Primrose Hill was met stip mijn favoriete plek waar ik tijdens dit weekend geweest ben. Het was gewoon ontzettend fijn om hier samen met de ondergaande zon van het uitzicht en van elkaar te genieten, lekker romantisch en zo. Ik was echt heel erg gelukkig toen we daar zo samen stonden.

 


Camden
Wij liepen naar Camden vanaf Regent’s park langs het Regent’s canal. Die wandeling was echt mooi en het was daar ook heerlijk rustig. Camden daarentegen was echt enorm druk. Zo druk dat je eigenlijk amper kon lopen. Hoewel ik het wel heel gezellig en mooi vond, was die enorme drukte wel wat minder.

 


Wandelen langs de Theems
Waar ik altijd wel van kan genieten tijdens een stedentrip is gewoon lekker rondwandelen zonder concreet plan. Dat deden wij tijdens ons weekendje Londen ook op een middag. We begonnen bij de St. Pauls Cathedral liepen de Millennium bridge over en wandelde aan de overkant nog een stukje langs de Theems en kwamen ook allemaal mooie plekjes tegen.

 


Musical

Op zaterdagavond besloten we spontaan naar een musical te gaan. We waren op Leicester square en bij de ticketoffice daar waar ze last-minute kaarten verkopen, zagen we dat er nog goedkope kaarten voor Wicked waren en toen besloten we daar heen te gaan. We zaten helemaal achteraan, maar het podium was prima te zien en het was heel leuk om een keer een musical in Londen mee te maken.

Dit waren de voornaamste dingen die we deze drie dagen gedaan hebben. Daarnaast hebben we ook genoten van de kerstsfeer die al helemaal in de winkelstraten en op de kerstmarkten te vinden is. Het waren drie hele fijne dagen en ik vind het best wel een beetje jammer dat het weer voorbij is. Ik had nog best wel wat langer weg willen blijven, vooral ook omdat het heel fijn was om weer een paar dagen weg te zijn met m’n lieve vriend, dat kunnen we af en toe best wel goed gebruiken.

 

3 reacties op “Mijn tips voor Londen|Met o.a. Notting Hill, Shoreditch en Primrose Hill

  1. Wat ziet het er ontzettend leuk uit allemaal! En echt mooie foto’s heb je gemaakt. Heel toevallig, precies een jaar geleden was ik ook in Londen (zag ik op Facebook bij mijn herinneringen haha), en toen ging ik ook last-minute en super spontaan naar Wicked. Londen zal volgens mij nooit vervelen, ik ga er graag nog eens terug. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ga over anderhalve week naar Londen, dus hier heb ik zeker wat aan! Wij zijn er met oud en nieuw, dus dat lijkt me heel gaaf. Nothing hill staat op mijn lijstje 🙂 Wij gaan ook naar de lion king en naar les miserables, ik ben echt benieuwd 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.