Ik ben jarig & ik trakteer! (Winactie)

Vandaag (30 mei) ben ik jarig en mag ik alweer 24 kaarsjes uitblazen (Help ik word oud haha). Jarig zijn betekent natuurlijk cadeaus krijgen, maar ook dat je anderen mag trakteren. Daarom kun je vandaag iets winnen op mijn blog, omdat iets weggeven stiekem veel leuker is dan iets krijgen. Win je dus graag een boek, duh wie niet, lees dan vooral verder!

Wat doe ik vandaag allemaal?

Vandaag ben ik lekker vrij, want ik heb vrij gevraagd op mijn werk. Ik heb een heerlijk rustige dag dus vandaag waarop ik hopelijk ook nog wat kan lezen. Vanmiddag komen mijn opa en oma langs, mijn opa is ook jarig vandaag en vanavond ga ik uit eten met mijn vriend. Ik heb nog geen idee waar ik uit eten ga, want mijn vriend neemt me als cadeautje mee uit eten en wil niet van te voren vertellen waar we heen gaan, omdat de verrassing er dan vanaf is. Maar ik weet zeker dat het sowieso een leuke avond gaat worden, want een avondje met m’n vriend is altijd fijn.

Wat kan je winnen?

Vandaag geef ik een exemplaar weg van één van mijn favoriete boeken van één van mijn favoriete auteurs, die ik altijd aan iedereen aanraad om te lezen. Ik heb het over Het laatste Rijk geschreven door Brandon Sanderson, het eerste deel in de Mistborn-serie. Brandon Sanderson is wat mij betreft de koning in worldbuilding, want de werelden die hij creëert zijn altijd heel bijzonder en zitten steen goed in elkaar. Het laatste rijk is echt een aanrader voor iedere Fantasy-fan.

Waar gaat ‘Het laatste rijk’ over?

Al duizend jaar regent het as uit de hemel en komt er geen bloem tot bloei. Al duizend jaar leven de skaa in angst en ellende. Want al duizend jaar worden zij onderdrukt door de Opperheer, de onaantastbare Splinter der Oneindigheid, die met ijzeren vuist en absolute macht regeert. Maar als alle hoop verdwenen is, als de mens niet eens meer weet wat hoop is, ontdekt de skaa-halfbloed Kelsier in de helse gevangenis van de Opperheer dat hij beschikt over de mysterieuze gave van de Nevelaars: het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken, dat hij kan inzetten om de Opperheer ten val te brengen. Op dat moment is de kiem gelegd voor een titanenconflict, een machtsstrijd van immense omvang die vele levens zal eisen.
Maar Kelsier is vastbesloten, en hij staat niet alleen in zijn streven de Opperheer van de troon te stoten. Onder de Ertsmagiërs van de Nevelaars vindt hij gedreven bondgenoten. En dat niet alleen: zijn levenspad kruist dat van een jonge vrouw, Vin, een wees en net zoals hijzelf een skaa-halfbloed. Bepaald soepel verloopt de eerste kennismaking niet. Vin, door schade en schande wijs geworden, vertrouwt niemand meer. Ook Kelsier niet…

Hoe doe je mee?

Meedoen is heel simpel:

 • Reageer onder dit artikel en geef antwoord op de vraag: Welk boek kan jij iedereen aanraden om te lezen?
 • Voor extra winkans kun je deze winactie delen op social media (niet verplicht)
 • De winactie loopt tot dinsdag 5 juni 23:59 uur daarna zal ik een winnaar loten uit alle deelnemers.
 • Winnaar krijgt van mij bericht op Woensdag 6 juni en krijgt drie dagen de tijd om te reageren. Reageer je niet, dan zal ik een ander winnaar loten.

12 reacties op “Ik ben jarig & ik trakteer! (Winactie)

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag!! Maak er een super fijne avond van. Ik zou iedereen Iskari aanraden die vond ik echt helemaal het einde. Draken een bad ass vrouwelijk hoofdpersonage en een super goed verhaal wauw! Ik ben al lang benieuwd naar de mistborn serie dus waag graag een kans. Gedeeld op Facebook als saartje Grupping-Ndangi en Twitter en pinterest en Tumblr als wonderbookland.blog en Google+ als saartje Ndangi.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gefeliciteerd met je verjaardag maak er een fijne avond van. Ik zou iedereen Iskari aanraden draken en een bad ass vrouwelijk hoofdpersonage en een super goed verhaal wauw! Gedeeld op Facebook onder saartje Grupping-Ndangi en op Twitter en pinterest en Tumblr als wonderbookland.blog en op google + onder saartje Ndangi.

  Like

 3. Van Harte gefeliciteerd met je verjaardag! EN nog vele jaren, natuurlijk ~

  Welk boek kan ik echt aan iedereen aanraden? Ohjee.. Nu moet ik een keuze gaan maken want ik heb zoveel toffe boeken gelezen. Ik denk dat ik dan toch ga voor een boek van nederlandse bodem: Vrouwe van Myrdin door Cathinca van Sprundel. Dit is een van mijn favoriete boeken en heb hem in korte tijd uitgelezen. Het gaat over een meisje dat in eerste instantie prinses van een prinsdom is en vervolgens alles kwijt raakt. Ze komt te werken voor een koningin die haar zou helpen maar vervolgens haar verband naar een eiland. Daar moet ze zien te overleven. Het boek heeft een interessante wending omdat het echt maar op 3 of 4 plaatsen afspeelt. Het eiland is heel leuk beschreven en er komen veel bijzondere karakters in voor. Ook zit er een hele leuke plottwist in! Daarbij is de schrijfster echt een schat van een vrouw en heb ik haar al meerdere keren ontmoet en zelfs mogen interviewen. De manier waarop zij dit boek geschreven heeft maakte me ontzettend nieuwsgierig om meer te weten! Ik hoop stiekem nog dat ze een vervolg schrijft, want ik wil eigenlijk dus gewoon meer!

  Oops.. Dat was een heel verhaal over dit boek.. Hehe… Maar hij is gewoon zo leuk!
  Ik hoop dat je echt een super verjaardag hebt! Het boek dat je gaat verloten klinkt echt fantastisch!

  Geliked door 1 persoon

 4. Gefeliciteerd met je verjaardag! Een boek dat ik iedereen aan kan raden is Confess van Colleen Hoover. Ik vond dat boek echt prachtig en zo vol emotie zitten. Eigenlijk kan ik alles van Colleen Hoover aanraden, maar ze is dan ook niet voor niks mijn favoriete schrijfster 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Gelukkige Verjaardag! Ik raad altijd Marc de Bel aan omdat ik dat nu nog altijd zalige boeken vind om te lezen. Ook al zijn het kinder- of jeugdboeken. Je bent maar zo jong als je je voelt ;).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.