Friday Five #4 | Personages die zouden winnen tijdens The Hunger Games

De Friday Five is een rubriek waar meerdere bloggers aan meedoen. Elke week maken we een lijstje van vijf boeken/personages/auteurs/etc. bij een bepaald onderwerp. Deze week staat in het teken van één van de bekendste YA-series, namelijk The Hunger Games.
Welke personages uit andere boeken zouden volgens mij een goede kans maken om deze dodelijke spelen te overleven? Dat zie je vandaag in deze Friday Five.

Asha uit Iskari: De laatste Namsara

Aangezien Asha zonder problemen de gevaarlijkste draken weet te doden, lijkt het mij voor haar ook geen enkel probleem om haar tegenstanders uit de weg te ruimen. Bovendien is ze snel en slim en die eigenschappen zijn altijd mooi meegenomen als je moet vechten om te doden en te overleven.

Isabelle Lightwood uit De kronieken van de onderwereld

Isabelle is misschien wel het krachtigste personage uit de hele Schaduwjagerswereld. Ze is ontzettend doelgericht, heel slim en mist nooit als ze echt iets wil doden. Allemaal eigenschappen die haar zeker kunnen helpen om The Hunger Games te winnen. Zeker als er ook nog een zweep tussen de voorwerpen bij de Hoorn des Overvloeds ligt, met haar favoriete wapen is ze waarschijnlijk onverslaanbaar.

Vin uit De mistborn-serie

Vin heeft waarschijnlijk wel wat metaal nodig om echt te kunnen doden in de arena, maar op het moment dat ze dat heeft en dat dus kan sturen om mensen aan te vallen is ze onverslaanbaar. Maar ook zonder dat metaal maakt ze zeker een kans. Ze is namelijk een meester in verstoppen en wanneer ze je niet kunnen vinden, kunnen ze je ook niet vermoorden tenslotte. Bovendien vertrouwt ze niemand en zal ze dus erg op haar hoede zijn, waardoor ze niet makkelijk te misleiden is.

Emma Carstairs uit De duistere machten

Nog een Schaduwjager in dit rijtje. Niet zo gek, want als je als je hele leven aan het vechten bent tegen demonen en ander kwaad, dan moet het ook niet zo lastig zijn om je door The Hunger Games heen te slaan. Hoewel het Emma waarschijnlijk nog makkelijker zou vergaan als ze zou mogen vechten met haar Parabatai Julian aan haar zijde, kan ze zich alleen ook prima redden.

Ginny Weasly uit Harry Potter

Ginny lijkt misschien klein en helemaal niet sterk, maar ze kan geweldig vechten als het nodig is. Wellicht handig als ze ook een toverstaf heeft in de arena, maar ook zonder weet ze zich waarschijnlijk prima te redden. Met zes oudere broers heeft ze immers al vaak genoeg moeten vechten om zich te kunnen redden.

Van deze vijf personages denk ik zeker dat ze in de voetsporen van Katniss kunnen treden en de Hongerspelen kunnen winnen. Stuk voor stuk weten ze hoe het is om te vechten en te doden en ze zijn ook slim genoeg om zich niet in de val te laten lokken. Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd wie volgens jou The Hunger Games zeker zou kunnen winnen, dus laat me dat vooral weten.

Neem vooral ook een kijkje bij alle andere bloggers die meedoen aan de Friday Five om hun lijstjes te bekijken!:

 

 

3 reacties op “Friday Five #4 | Personages die zouden winnen tijdens The Hunger Games

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.