Friday Five #8 | Boeken om te lezen in de zomer

In de zomer krijg ik altijd veel meer zin in contemporary boeken dan in de rest van het jaar. Dit zijn toch vaak boeken die wat luchtiger zijn en wat makkelijker lezen en daarom perfect voor op een warme zomerdag in de tuin,  het park of op het strand. Niet zo gek dus dat mijn Friday Five deze week volledig uit contemporary boeken bestaat. Vandaag draait het namelijk om boeken die perfect zijn om te lezen in de zomer.

Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins

Hoewel dit boek zich op een school en dus tijdens het schooljaar afspeelt, heeft het boek wel een hele zomerse vakantie vibe. Anna and the French Kiss speelt zich namelijk af in Parijs. Het is een best wel voorspelbaar verhaal, maar daardoor niet minder leuk. En ik werd heel vrolijk tijdens het lezen van dit boek.

Ik zie je op het strand – Jill Mansel

De titel zegt hier waarschijnlijk al genoeg, maar dit is zeker een perfecte roman om in de zomer te lezen. Het speelt zich af bij het strand, in de zomer en er hangt heel veel liefde in de lucht. Sowieso zijn alle boeken van Jill Mansel heel geschikt als boeken om in de zomer te lezen, maar Ik zie je op het strand heeft ook de titel nog eens mee.

 

Aan alle jongens van wie ik hield –  Jenny Han

Nog een heerlijke fluffy YA-contemporary. Net als Anna and the French Kiss speelt dit boek zich juist af tijdens het schooljaar en niet tijdens de zomer. Dit betekent echter nog niet dat Aan alle jongens van wie ik hield geen geschikt boek is om tijdens de zomer te lezen. Ik hou juist van hele cliché romantische verhalen in de zomer en dit boek valt zeker in deze categorie.

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Zeg Toscane, IJs en liefde en je hebt de perfecte ingrediënten voor een zomers boek, waarbij je helemaal in de stemming komt om zelf in de auto te springen en naar Toscane te rijden. Sowieso is Italië natuurlijk de perfecte locatie om een boek lekker zomers te maken. Liefde & Gelato is zeker een heerlijk boek om te lezen op een zomerse dag.

Did I Mention I Love You (DIMILY #1) – Estelle Maskame

LA in de zomervakantie, zomerser dan dit gaat het denk ik niet worden. Voeg daar nog een hoop feestjes, veel zon, en een verboden liefde aan toe en je hebt een heerlijk boek om te lezen tijdens een dagje strand.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar welk boek jullie echt een boek vinden om in de zomer te lezen. En mocht je nog op zoek zijn naar aanbevelingen voor de zomer, dan kan je natuurlijk ook de lijstjes van de andere bloggers die meedoen aan de Friday Five een bezoekje brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.