Wrap up | Juni 2018

Er is weer een maand voorbij. De maand waarin de zomer begon, al was daar tot in de laatste week niet altijd evenveel van te merken. Nu de maand juni voorbij is, betekent dat dat we alweer over de helft van 2018 zijn en dat voor veel mensen de zomervakantie eraan zit te komen. Ik kijk ook al lekker uit naar mijn trip naar New York ook al staat deze pas eind augustus op de planning. Maar vandaag is het niet tijd om vooruit te kijken, maar om terug te kijken naar wat ik afgelopen maand allemaal las en welke artikelen er online verschenen.

Gelezen boeken in juni

In juni las ik best wel veel. Zes boeken om precies te zijn. En al zaten daar wel een aantal boeken bij die je in een avondje uitleest, ik las ook een hele dikke, namelijk Het labyrint der geesten. Al met al dus een prima leesmaandje.

De krijtman – C.J. Tudor

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

The sun and her flowers – Rupi Kaur

From Rupi Kaur, the #1 New York Times bestselling author of milk and honey, comes her long-awaited second collection of poetry. A vibrant and transcendent journey about growth and healing. Ancestry and honoring one’s roots. Expatriation and rising up to find a home within yourself.

Divided into five chapters and illustrated by Kaur, the sun and her flowers is a journey of wilting, falling, rooting, rising, and blooming. A celebration of love in all its forms.

this is the recipe of life

said my mother

as she held me in her arms as i wept

think of those flowers you plant

in the garden each year

they will teach you

that people too

must wilt

fall

root

rise

in order to bloom

Mijn versie van jou – Christina Lauren

Tanner Scott is drie jaar geleden met zijn familie verhuisd van Californië naar Provo in Utah. De meeste mensen in Provo zijn strenggelovig, dus samen met zijn familie heeft de biseksuele Tanner besloten niet openlijk voor zijn geaardheid uit te komen. Zodra hij zijn diploma heeft, wil hij gaan studeren aan een universiteit buiten het religieuze Utah.

Tijdens zijn laatste semester worden Tanner en zijn beste vriendin Autumn toegelaten tot een speciale werkgroep waarin alle leerlingen een boek moeten schrijven. Bij de eerste bijeenkomst wordt bekend dat de klas dit jaar een speciale mentor krijgt: Sebastian Brother. Hij heeft afgelopen jaar de werkgroep gevolgd en zijn debuut wordt binnenkort uitgegeven. Sebastian is de zoon van bisschop en erg geliefd in Provo.

Tanner heeft vier maanden om een boek te schrijven. Dat lijkt hem een makkie. Maar nog voor zijn eerste zin op papier staat, is hij stapelverliefd op Sebastian…

Het labyrint der geesten (Het Kerkhof der Vergeten Boeken #4) – Carlos Ruiz Zafón

Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.

Rijden jullie ook voor duiven? – Annemiek van Kessel

Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens
Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance – veelal vrijwilligers – zetten zich 24/7 onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de stad, aangereden honden en katten, gewonde duiven, egels, konijnen en zelfs een neushoorn op de A4: ieder dier telt. Ook eigenaren van zieke of overleden huisdieren krijgen troost en aandacht. Door op te treden bij calamiteiten en besmettelijke dierziektes levert de dierenambulance bovendien een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.
De dierenambulance is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is onmisbaar voor een leefbare wereld, zowel in de grote stad als op het platteland.
In Rijden jullie ook voor duiven? gaat Annemiek van Kessel mee op pad met de ambulancemedewerkers. Aan de hand van tientallen spannende, droevige en humoristische voorvallen laat ze zien wat er zich achter de schermen van de dierenambulance afspeelt.

De outsider (Bravelands #1) – Erin Hunter

Een leeuwenwelp, verbannen uit zijn troep.
Een jonge baviaan, ontevreden met zijn rang en lotsbestemming.
Een jonge olifant met een gave, doodsbang dat haar toekomstvisioen uitkomt.
Door een speling van het lot komen deze drie dieren bij elkaar en instinctief weten ze dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Hoewel ze nog jong en onervaren zijn, moeten ze de poten ineenslaan om de vrede tussen de wilde dieren te bewaren, wanneer de rust ruw wordt verstoord door moord, list en bedrog …

Wat ik verder deed in juni

Juni is niet een maand waarin ik heel veel bijzondere dingen deed. Vooral gewoon standaarddingen zoals een drankje doen, lunchen, een stukje wandelen en naar de bioscoop. Zo zag ik onder andere Love, Simon en ik vond deze film echt geweldig.

Wel ging ik aan het begin van de maand een dagje naar Nijmegen met mijn vriend en dat was echt een hele geslaagde dag. Het was heerlijk weer en heel gezellig en het voelde echt een beetje als vakantie. Daarnaast heb ik ook nog een avondje gebarbecued bij de beste vriendin van mijn vriend en haar vriend. Dat was ook een gezellige avond.

Verschenen artikelen in juni

Dagje uit

Dagje uit | Nijmegen

Friday Five

Friday Five #4 | Personages die zouden winnen tijdens The Hunger Games

Friday Five #5 | Boeken die een vervolg verdienen

Friday Five #6 | Boeken waarvan een serie gemaakt moet worden

Friday Five #7 | Boeken met geweldige plottwists

Friday Five #8 | Boeken om te lezen in de zomer

Mini Filmrecensies

Mini Filmrecensies | Met o.a. I Feel Pretty & Love, Simon

Recensies

Recensie | Het eeuwige leven – Matt Haig

Recensie | Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Recensie | De krijtman – C.J. Tudor

Recensie | The sun and her flowers – Rupi Kaur

Recensie | Mijn versie van jou – Christina Lauren

WWW Woensdag

WWW Woensdag #9 | Met o.a. De krijtman & Het eeuwige leven

WWW Woensdag #10 | Met o.a Het labyrint der geesten & Mijn versie van jou

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.