New York #4 | Empire State Building en The High Line

Vandaag is het alweer tijd voor het vierde reisverslag van New York. Op donderdag hadden we wederom een hele leuke en ook een lekkere volle dag. Het was namelijk onze laatste volledige dag in de stad en die wilde we natuurlijk optimaal benutten.

Empire State Building

Nadat we de dag begonnen zijn met een ontbijt bij Bread & Butter lopen we naar het Empire State Building om de hoek. Aangezien het gebouw pas een halfuur open is, is het nog heel rustig en kunnen we zonder in de rij te hoeven staan naar boven. Echt een voordeel van een hotel om de hoek hebben, want als we weer naar beneden gaan, is de rij bij de liften behoorlijk lang geworden en werd het boven ook wel erg druk. Wij kunnen gelukkig nog heerlijk rustig rondkijken en van het uitzicht genieten en we lopen dan ook veel rondjes boven, omdat het uitzicht gewoon geweldig blijft. Heel anders weer dan het uitzicht eerder in de week vanaf Top of the Rock, allebei heel mooi, maar toch heel verschillend.

The High Line

Als we weer beneden zijn lopen we 34th Street af naar de ingang van The High Line. Een park van 2,3 kilometer lang aangelegd op een oude spoorlijn. Deze spoorlijn ligt wat boven straatniveau en dus zie je Manhattan van iets hoger dan wanneer je op straat loopt en dat geeft toch weer een heel ander beeld. Ik vond dit echt een mooie plek, zoveel groen en dat midden in de stad dat is echt genieten.

Na de hele High Line rustig, met af en toe een bankje tussendoor, te hebben afgelopen, brengen we nog even een bezoekje aan Chelsea Marktet.

Washington Square Park

Daarna gaan we op zoek naar Washington Square Park. Een heerlijk wandeltochtje door de wijk, waarbij we ook nog even verkeerd liepen en dus nog meer van de omgeving zagen haha. Vlakbij het park lopen we even een supermarkt in om wat te eten en drinken te kopen en daarna zoeken we in het park een plekje in de schaduw om de rest van de middag lekker rustig te picknicken. Ik vond Washington Square Park een heerlijk park om een paar uurtjes rustig te zitten. Muziek op de achtergrond en heel veel verschillende mensen, van toeristen tot studenten van NYU. Na een paar uurtjes in het park besluiten we rustig 5th Avenue af te lopen naar het hotel om op te frissen en om te kleden. ’s Avonds staat er namelijk ook nog wat leuks op het programma.

Phantom of the Opera

In de avond gaan we namelijk naar de musical Phantom of the Opera. Een musical die we allebei nog nooit gezien hebben, maar waar we wel benieuwd naar zijn. Ik kan deze musical zeker aanbevelen en het was echt een leuke ervaring om een Broadwayshow mee te maken.

20180830_192840

Daarna gaan we weer terug naar het hotel. Het overvolle Times Square overkomen is nog wel een uitdaging, maar daarna zijn we redelijk snel weer in het hotel. Daar pakken we alvast een groot deel van onze koffers in, zodat we morgen onze laatste uurtjes in New York nog optimaal kunnen besteden, en dan is het tijd om naar bed te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.