Recensie | Schimmendroom (Schimmenwereld #4) – Lynn Robin

In augustus kwam het vierde deel van de Schimmenwereld-serie van Lynn Robin uit. De eerdere drie delen las ik eerder dit jaar al. En na Schimmenvlucht was ik ook erg benieuwd naar het vierde deel Schimmendroom. Het derde deel eindigde namelijk met een behoorlijke cliffhanger. Ook dit vierde deel kreeg ik weer van Lynn als ebook om te recenseren en vandaag kunnen jullie dan ook deze recensie lezen.

Titel: Schimmendroom

Serie: Schimmenwereld #4

Auteur: Lynn Robin

Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 4/5 sterren

Een half jaar geleden wisten Lily en Mason met Eli’s hulp aan Dinah te ontkomen en sindsdien leven ze van stad naar stad als rondreizende straatmuzikanten. Ze leiden hun droomleven… maar Lily herinnert zich nog altijd niets van haar leven voordat ze een Schim werd en wordt nog steeds iedere nacht geplaagd door nachtmerries.

Maar haar nachtmerries gaan tegenwoordig verder dan het Schimmenmeer en ze begint zich af te vragen of er antwoorden over haar vorige leven in haar dromen verborgen zitten.

Lily en Mason doen er alles aan om niet gevonden te worden door de wezens uit de Schimmenwereld – maar dan kruisen ze het pad van een Gids… en hij noemt Lily bij een andere naam: Laila.

Hij weet precies wie ze geweest is voordat ze stierf… en vraagt haar om met hem mee te vechten in de oorlog tegen de Necromancer. In ruil daarvoor kan hij haar antwoorden geven over haar vorige leven.

Is Lily wel wie ze denkt dat ze is? Wiens kant kiest ze in de oorlog? En wat betekent haar verleden voor haar en Mason?

9200000095502890
In Schimmendroom draait het weer om hoofdpersonen Lily en Mason en daar was ik zo blij mee, want stiekem zijn Lily en Mason wel mijn favoriet van deze serie. Ik was ook heel benieuwd hoe het hun verder vergaan was na de gebeurtenissen in Schimmenlied en in dit boek wordt dat zeker duidelijk. Het is een halfjaar geleden dat Lily en Mason aan Dinah wisten te ontsnappen en ze zwerven nu rond als straatmuzikanten, waarbij ze dus hun gemeenschappelijk passie voor muziek kunnen uitvoeren. Toch is lang nog niet alles rozegeur en manenschijn. Lily herinnert zich namelijk nog steeds helemaal niks van haar leven voordat ze een schim werd en wordt nog steeds elke nacht geplaagd door nachtmerries. Uit alle macht proberen Lily en Mason uit handen te blijven van wezens uit de Schimmenwereld, maar dan ontmoeten ze een gids die Lily kent onder een andere naam, Laila. Deze gids weet alles over het leven van Lily voordat ze een schim werd en in ruil voor hun hulp in het gevecht tegen de Necromancer wil hij haar best wat antwoorden geven. In Schimmendroom leer Lily meer over haar verleden en of ze wel is wie ze denkt dat ze is én moet ze kiezen aan welke kant ze staat in de oorlog die gaande is in de Schimmenwereld.

Ik was dus heel blij dat in Schimmendroom Lily en Mason weer terugkwamen. Hoewel ik de andere personages uit de Schimmenwereld-serie ook best leuk vond, blijven zij toch wel mijn favoriet. Maar ook de andere personages uit de voorgaande boeken komen weer langs in dit boek, dus van iedereen wordt duidelijk hoe het ze verder is vergaan en ook leren Lily en Mason de hoofdpersonages van het tweede en derde boek kennen. Alles komt dus echt samen in dit boek.

Wat ik het beste vind aan de Schimmenwereld-serie is dat de wereld zo ontzettend goed in elkaar zit. In elk boek leer je weer nieuwe aspecten van de wereld en alle details kloppen tot nu perfect met elkaar. Worldbuilding vind ik een van de belangrijkste dingen in een fantasyboek en in Schimmendroom is hier, net als in de rest van de Schimmenwereld-serie, weer enorm veel aandacht aan besteedt.

Schimmendroom is een goed vervolg op de eerste drie boeken in deze serie. Als lezer leer je de personages nog beter kennen en er zijn ook weer veel verrassende wendingen die je benieuwd maken naar het vervolg. Ik blijf de Schimmenwereld-serie echt een aanrader vinden. Zoveel Young Adult Fantasy series zijn er niet van eigen bodem, maar Lynn Robin heeft zet met de Schimmenwereld zeker een goede serie neer.

 

Eén gedachte over “Recensie | Schimmendroom (Schimmenwereld #4) – Lynn Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.