Friday Five #16 | Boeken die verfilmd moeten worden

Boekverfilmingen. Ik ben er niet altijd even grote fan van, aangezien je op beeld nou eenmaal niet alles van een boek over kan brengen. Toch kan het best leuk zijn om één van je favoriete boeken op het grote doek te zien verschijnen. Natuurlijk lenen sommige boeken zich beter voor een verfilming dan andere en vandaag deel ik in de Friday Five vijf boeken met jullie die ik wel verfilmd zou willen zien. Mits het goed gebeurd natuurlijk.

De Wrekers-trilogie – Brandon Sanderson

Staalhart, Vlammenwerper en Calamity zijn drie geweldige boeken met enorm veel actie erin. Bovendien is Brandon Sanderson er heel goed in om een perfect in elkaar zittende fantasywereld te creëren en die ook tot in de details uit te leggen. Tijdens het lezen van deze boeken zag ik het ook al helemaal als een film voor me en het lijkt mij dan ook geweldig om deze boeken echt verfilmd te zien worden. Doordat de wereld en de personages zo goed omschreven worden in de boeken lijkt het mij dat het voor filmmakers ook makkelijker is om de wereld echt zo te creëren als dat het in de boeken ook is.

Duizend Hoog-trilogie – Katharine McGee

Eigenlijk denk ik dat deze boeken vooral geschikt zijn voor een verfilming als serie met zoveel verschillende personages die een hoofdrol spelen in deze boeken. Deze boeken doen me echt heel erg aan Gossip Girl denken en dat werkt ook perfect als serie. Er zit zoveel drama in en dat met een futuristisch tintje dat het mij geweldig lijkt om dit op beeld te zien.

Veel liefs uit Manhattan-serie – Sarah Morgan

Van deze feelgood serie las ik onlangs de eerste twee delen en ik denk dat deze boeken zich perfect lenen voor een verfilming als romantische komedie. De boeken zitten namelijk bomvol met romantiek en bovendien spelen ze zich ook nog eens af in New York, een stad die het altijd goed doet als locatie voor films en series.

Iskari: De laatste Namsara – Kristen Ciccarelli

Een boek vol met draken en actie dat vraagt er toch om om verfilmd te worden. Hoewel ik ook een beetje bang ben dat een verfilming één van mijn favoriete boeken verpest zie ik wel helemaal voor me hoe een goede verfilming van dit boek er uit zou zien.

PS. I still love you & Always and forever, Lara Jean – Jenny Han

In augustus kwam de verfilming van To all the boys I’ve loved before op Netflix en ik vond dit echt een hele goede verfilming van het boek. Misschien vond ik de film zelfs wel beter en dat zeg ik niet snel. De cast van namelijk supergoed gekozen. Nu wil ik ook gewoon echt heel graag dat de twee vervolgboeken ook verfilmd gaan worden.

Welk boek zou jij graag verfilmd zien?

Neem vooral ook een kijkje bij alle andere bloggers die meedoen aan de Friday Five om te ontdekken welke boeken voor hun liefde voor lezen hebben gezorgd:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.