Recensie | Voltooid – Mariska Overman

Een paar maanden geleden las ik Hoofdzaak van Mariska Overman. Dit boek las ik in een dag op het strand op Sicilië uit en ik was zeker onder de indruk van deze debuutroman. Het was een hele spannende thriller die je het liefst niet meer weg zou willen leggen. Dit schepte natuurlijk hoge verwachtingen voor het tweede boek van Mariska Overman: Voltooid. En vandaag kunnen jullie lezen of deze verwachtingen voor mij zijn uitgekomen.

Titel: Voltooid

Serie: Isabelle Dieudonné #2

Auteur: Mariska Overman

Uitgeverij: Crime Compagnie

Genre: thriller

Waardering: 4/5 sterren

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR.

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

9200000081104473

Mariska Overman komt na haar debuut Hoofdzaak met een tweede thriller die draait om de porstmortale zorg specialist Isabelle Dieudonné. De gebeurtenissen in het eerste boek zijn inmiddels zo’n 1,5 jaar geleden. Isabelle worstelt nog steeds met gevolgen daarvan en heeft sinds die tijd dan ook geen recherchewerk meer gedaan. Voor het eerst wordt nu haar hulp weer ingeroepen bij een zaak en wel een hele bijzondere. Een oude man wordt dood gevonden op een open plek in het bos bedekt met een berg bladeren. Uit zijn borst steekt een tak met daaraan een vlag met de tekst KLAAR. Een bizarre moord, maar wie heeft het gedaan en waarom? En vooral ook blijft het bij deze ene moord of zullen er meer slachtoffers vallen?

Hoofdzaak was een knallend debuut en dat schept natuurlijk ook hoge verwachtingen voor een tweede boek. Mariska Overman weet die verwachtingen met Voltooid zeker waar te maken. Hoewel de spanning misschien wat minder groot is, zit het verhaal wel enorm goed in elkaar. Sommige verhaallijnen lijken in eerste instantie niets met elkaar te maken te hebben, maar komen uiteindelijk toch perfect bij elkaar verderop in het boek. Aan het slot van het boek zijn de meeste losse eindjes ook aan elkaar geknoopt en met de vragen die voor de lezer eventueel nog over blijven doet Mariska Overman ook nog wat leuks in het nawoord. Meestal niet een onderdeel in een boek dat vaak gelezen wordt, maar bij Voltooid zeker de moeite waard.

Met Voltooid snijdt Mariska Overman ook een actueel maatschappelijk thema aan dat veel discussie oproept in de maatschappij. Interessant om te zien hoe zij daar in haar boek mee omgaat en de lezer hier ook over laat nadenken ook wanneer het boek al is dichtgeslagen.

Ook in Voltooid is er net als in zijn voorganger ruimte voor het persoonlijke leven van Isabelle. Natuurlijk is er in Hoofdzaak veel gebeurd op dat gebied en in dit boek wordt daar op voortbeduurd en zijn er ook weer nieuwe ontwikkelingen. Wel vond ik dat er in dit deel iets minder aandacht was voor Isabelles persoonlijke problemen en dat vond ik wel jammer.

Voltooid is zeker een waardige opvolger van Hoofdzaak. Iets minder spannen, maar het verhaal zit goed in elkaar en behandelt bovendien ook nog eens een heel actueel thema. Het boek zet de lezer echt aan het nadenken en dit boek smaakt zeker naar meer boeken van Mariska Overman. Ik ben heel benieuwd naar boek 3.

2 reacties op “Recensie | Voltooid – Mariska Overman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.