Weekendje Middelburg

Een nachtje weg in eigen land is eigenlijk ideaal. Het kan meestal redelijk goedkoop, je hoeft niet lang te reizen, maar toch voelt het alsof je even op vakantie bent. Mijn vriend en ik ontdekken graag nieuwe plekken in Nederland, omdat er hier genoeg mooie dingen zijn waar we nog nooit geweest zijn. Voor kerst kreeg ik van mijn vriend een bon voor een nachtje weg naar keuze in Nederland en afgelopen weekend besloten we daar eindelijk maar eens gebruik van te maken. We gingen naar een provincie waar we allebei eigenlijk maar weinig zijn geweest: Zeeland. Best raar dat we hier nooit komen aangezien het toch één van onze buurprovincies is. We verbleven het weekend in Middelburg, een hele mooie oude stad.

Zaterdag

Rond half twaalf op zaterdag kwamen we aan op station Middelburg en beginnen we met een rondwandeling van zo’n 8 kilometer door de stad. Daarbij lopen we vooral door heel veel kleine straatjes die vol staan met hele oude huizen. We hadden niet echt een doel waar we per se naar toe wilden en daarom liepen we vooral steeds in een richting die ons wel leuk leek. Uiteindelijk kwamen we uit bij boekhandel de Drvkkery waar we in de brasserie geluncht hebben met een heerlijke geitenkaas-tosti.

Toen was het alweer drie uur geweest en konden we inchecken in het hotel. Dat besloten we dan ook maar meteen te doen. We sliepen in het mooie Boutique Hotel the Roosevelt midden in het centrum van Middelburg. Een sfeervol hotel in een oud gebouw, maar juist heel modern ingericht. Een hele mooi combinatie. Elke kamer is op een andere manier ingericht en er is geen echt lobby. Je komt binnen in de bar van het hotel, waardoor het meteen al heel anders aanvoelt dan veel andere hotels. Mocht je ooit een hotel zoeken in Middelburg, dan is dit hotel zeker een aanrader!

Screenshot_20190317-203846_Instagram.jpg

Daarna gingen we weer de stad in om koffie te drinken en daarna ergens te gaan eten. Uiteindelijk kwamen we voor die koffie terecht bij Expresszo waar we een heerlijke cappuccino drinken. Eten doen we ’s avonds bij La Piccola Italia. Op een of andere manier komen wij toch meestal uit bij een Italiaans restaurant als we in een vreemde plaats een plek zoeken om te eten. We beginnen hier met een voorgerechtje met Bruschetta en als hoofdgerecht eet ik een Risotto met paddenstoelen en truffel, echt heel lekker. Na het eten keren we weer terug naar het hotel.

Zondag

Op zondagochtend worden we ruw gewekt door de kerkklokken. Het hotel staat namelijk naast de kerk, niet heel handig op zondagochtend. Na rustig op te starten, gaan we ontbijten en dat is in dit hotel echt een feestje. Geen buffet, maar bediening aan tafel. Met heerlijke broodjes, yoghurt, fruit en versgeperst sinaasappelsap en dat in de sfeervol ingericht bar van het hotel. Een goede bodem om de dag door te komen.

Inmiddels schijnt de zon volop buiten. Wat fijn na al dat sombere weer van de afgelopen dagen. Het stormt wel nog steeds behoorlijk, maar dat houdt ons niet tegen om richting de kust te gaan. We nemen de trein naar Vlissingen voor een wandeling van 11 kilometer door de stad, langs het strand en door de duinen. Een heerlijk zondagse wandeling waarbij het uit de wind in de zon zelfs warm is. Het centrum van Vlissingen vond ik niet heel bijzonder, al staan er wel een aantal mooie oude gebouwen. Het duingebied daarentegen vonden we allebei wel erg mooi.

Het weekend sluiten we af met een lunch bij Pier 7 aan het strand in Vlissingen. Waar ik lunch met een kop pompoensoep en m’n vriend met een tosti. Daarna lopen we weer richting het station om de trein naar Rotterdam te pakken. Het weekendje Middelburg was een fijn weekend. Een mooie stad, vol met lekker eten en uitstekend gezelschap. Fijn om weer een nieuwe plek in eigen land te ontdekken.

Boutique Hotel the Roosevelt
Nieuwe Burg 42
4331 AH Middelburg

Brasserie de Drvkkery
Markt 51
4331 LK Middelburg

Expresszo
Pottenmarkt 22
4331 LM Middelburg

La Piccola Italia
Damplein 46
4331 GD Middelburg

Pier 7
Boulevard Evertsen 1
4382 AG Vlissingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.