Serierecensies | You, Plan Coeur & The Umbrella Academy

Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over series die ik kijk op Netflix. Sinds het begin van het jaar heb ik al best wel weer wat series gekeken, alleen of met m’n vriend, en vandaag wil ik er daar drie van uitlichten om te vertellen wat ik van deze series vond: You, Plan Coeur en The Umbrella Academy.

You

You was een serie waar ik meteen benieuwd naar was toen deze op Netflix verscheen eind vorig jaar. Deze serie gaat over boekwinkelmederwerker Joe (Penn Badgley), die in zijn winkel Beck (Elizabeth Lail) ontmoet. Vanaf het eerste moment is hij door haar geobsedeerd en begint hij haar te stalken, onder andere door in te breken in haar telefoon waardoor hij toegang heeft tot al haar berichten en altijd weet waar ze uithangt. Best wel creepy.

Deze serie is echt zo’n serie waar je maar door wilt blijven kijken als je er eenmaal aan begonnen bent. Mijn vriend en ik keken dan ook alle tien de afleveringen allemaal op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. We moesten gewoon weten hoe de serie zou aflopen. Ik vond de cast ook erg goed. Al moest ik de eerste paar afleveringen wel heel erg wennen aan Penn Badgley in deze rol. Ik zag de hele tijd Dan Humphrey voor me. Ik vond deze serie echt geweldig, maar één ding stoorde me echt enorm: waarom koop je geen gordijnen? Dan kan er in ieder geval niet de hele dag en nacht iemand bij je binnen kijken.

De serie You is trouwens gebaseerd op een boek, maar ik vond het boek echt een stuk minder goed dan de serie.

Plan Coeur

Plan Coeur is een serie die ik keek, omdat deze me werd aangeraden toen ik Netflixtips vroeg op Instagram. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten en hoewel het zeker niet de beste serie is die ik ooit heb gekeken was het zeker wel een vermakelijke serie. Het zijn maar acht afleveringen van ongeveer een half uur dus je bent er ook zo doorheen.

In Plan Coeur is Elsa na twee jaar nog steeds niet over haar ex heen. Ze heeft totaal geen behoefte aan een andere man in haar leven tot ze Jules ontmoet. Jules lijkt haar helemaal te begrijpen. Misschien wel iets te goed. Wat Elsa namelijk niet weet is dat Jules door haar vriendinnen is ingehuurd om Elsa over haar ex heen te laten komen. Hun plan werkt misschien alleen iets te goed.

Aan het begin van de serie moest ik wel even wennen aan het feit dat het in het Frans was. Als ik even niet oplette en de ondertiteling miste, snapte ik niet wat er gezegd werd. Mijn Frans is niet zo goed, zeker niet als er snel gesproken wordt, dus soms miste ik wel het een en ander van wat er gezegd werd. Ik vond Plan Coeur vooral een ideale serie als ik nog wel even wat wilde kijken, maar niet meteen zin had in een aflevering van een uur. Dan zijn afleveringen van maximaal een half uur echt heel fijn.

The Umbrella Academy

Mijn persoonlijke favoriet van de afgelopen maanden is The Umbrella Academy. Deze serie keek ik samen met m’n vriend en we vonden hem allebei echt geweldig. Deze serie draait om zeven personen die allemaal op dezelfde dag in oktober 1989 geboren zijn. Op zich natuurlijk niet heel bijzonder, maar wel als je weet dat hun moeders eerder op de dag nog helemaal niet zwanger waren. Sir Reginals Hargreeves koopt deze kinderen en voedt ze op en traint hun bijzondere krachten die ze blijken te hebben.

In 2019 komen de leden van de Umbrella Academy weer bij elkaar als hun ‘vader’ overlijdt. Ze hebben al jaren niet echt contact meer met elkaar, maar als blijkt dat ze nog maar een paar dagen verwijdert zijn van het einde van de aarde moeten ze hun krachten samenbundelen en als The Umbrella Academy tegen het kwaad strijden.

Wat ik vooral heel gaaf vond aan deze serie is dat de personages allemaal zo goed zijn uitgewerkt. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en daardoor ga je met ze meeleven. Daarnaast zit er gewoon heel veel actie in en eindigt een aflevering vaak met een cliffhanger, waardoor je maar door wilt blijven kijken. Ook de laatste aflevering eindigt zo, dus ik ga er stiekem van uit dat er wel een tweede seizoen gaat komen. De muziekkeuze in de serie is trouwens ook echt on point!

Welke serie volg jij momenteel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.