Recensie | Lazarus (Joona Linna #7) – Lars Kepler

Soms word ik thrillers een beetje zat. Als je er veel leest, kunnen ze al snel wat voorspelbaar worden. Toch is Lars Kepler een auteur die mij altijd weet te verrassen. De boeken in de Joona Linna-reeks zijn altijd verrassend en lees ik, ondanks de dikte, altijd heel snel uit. Inmiddels is het zevende deel in de serie, Lazarus, ook te vinden in Kobo Plus en dus werd het voor mij eindelijk tijd om het boek te lezen. Hopend dat ik dit boek net zo goed zou vinden als zijn zes voorgangers. Of dat het geval is lezen jullie vandaag in deze recensie.

Titel: Lazarus

Serie: Joona Linna #7

Auteur: Lars Kepler

Uitgeverij: Cargo

Genre: Thriller

Waardering: 4/5 sterren

Hij komt terug, altijd…

In een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën.

Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood – anderen van een nachtmerrie.

9200000095737384

In korte tijd worden er twee doden gevonden die allebei gelinkt zijn aan Joona Linna. Eerst een man in een appartement in Oslo. De dode man blijkt een grafschenner te zijn en botten van verschillende lijken in zijn diepvries te hebben liggen. Enkele dagen daarna wordt er op een camping in Duitsland een man dood gevonden die geprobeerd heeft om Joona Linna te bellen. Zijn hulp wordt door de collega’s in Duitsland ingeroepen en langzaam aan begint Joona te vermoeden wie er achter de moorden zit. Een krankzinnige vermoeden: zijn grote vijand Jurek Walter. Maar die was toch dood? Is er een copycat aan het werk of is Jurek misschien nog in leven? Hoe dan ook er lopen een hoop mensen gevaar en Joona moet er alles aan doen om die te beschermen.

Alle voorgaande boeken van deze serie las ik met veel plezier, maar het was wel alweer een tijd geleden dat ik ze las. Daarom wist ik soms niet helemaal meer wat er allemaal ook alweer gebeurd was. Ooit wil ik nog wel eens alle delen achter elkaar lezen zodat alles helemaal helder is. Hoe dan ook, doordat ik dingen vergeten was, moest ik aan het begin echt weer even in het boek komen. Toen ik alles echter weer een beetje door begon te krijgen, wilde ik het liefs het boek in één keer uitlezen. Elk hoofdstuk gebeurt er wel weer iets waardoor Lazarus maar moeilijk aan de kant te leggen is en ik wilde gewoon maar blijven doorlezen.

Ik kan niet zeggen dat het boek per se een heel verrassend einde had, maar sommige gebeurtenissen in het boek zijn dat wel. Genoeg om de aandacht continu vast te houden. Ik vond het eerst een beetje jammer dat dit boek weer om Jurek Walter zou draaien, want daar is inmiddels misschien wel genoeg over geschreven en een andere dader om achter aan te jagen voor Joona Linna zou ook wel eens leuk zijn, maar toch vond ik ook dit boek weer leuk om te lezen.

Lazarus las ik met veel plezier en kon ik maar moeilijk weg leggen. Het boek leest vlot, is vaak spannend en ik ben alleen maar weer heel benieuwd geworden naar een vervolg. De epiloog hint er namelijk wel op dat een vervolg er weer aan zit te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.